Bolderkar Bossenburgh

Woon je in de wijk Bossenburgh? Kijk dan uit naar een rode bolderkar. Deze is soms gevuld met een kan koffie, met een lumineus idee of een rake rap. Rapper Donovan Olijfveld (MC Donson) en, vanaf maart 2023, kunstenaar Judith Adriaanse zijn geregeld in de wijk te vinden om met jou en je buren te praten en samen creatieve dingen te doen. Waarom? KEW wil met Bolderkar Bossenburgh kunst in de wijk inzetten als middel voor verbinding en creativiteit. Ben je ze nog niet tegengekomen? Dat gaat dan binnenkort gebeuren, want ze zoeken je op!

Fotowand

Het eerste resultaat van Bolderkar Bossenburgh is sinds 12 maart 2022 zichtbaar: de wand aan de rand van de wijk. De foto’s zijn gekozen uit de inzendingen van de fotowedstrijd in 2021. Daarbij was de opdracht: fotografeer het mooiste en meest bijzondere plekje van de wijk. Iedereen in Bossenburgh kon meedoen. Vervolgens kozen de wijkbewoners de winnaars. Nu zijn de uitvergrote foto’s een warm welkom aan het begin van de wijk. Buurtbewoners onderhouden zelf de fotowand.

Doppenproject

Op dit moment worden flesdoppen verzameld voor een project. Met deze flesdoppen worden kunstwerken gemaakt, geïnspireerd op Adinkra-symbolen. Er volgen drie inloopworkshops voor bewoners van de wijk. De onthulling van dit kunstwerk staat gepland voor juli 2023.

Meer weten over dit project?

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Meer weten? Neem contact op met:
KEW, cultuureducatie, onderwijs, kunsteducatie, kunst, cultuur, walcheren, cultuurparticipatie, cultuurverbinding, binnenschools, buitenschools, kinderopvang, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, hbo, mbo
Vanessa van Driel
medewerker dienstverlening
Carmen Hutting
Adviseur Cultuurparticipatie
Cultuureducatie Walcheren KEW
Een project ontwikkelen?

Neem contact met ons op!