KEW gaat OPEN Straatatelier lanceren in Middelburg om jongerencultuur te bevorderen

KEW heeft samen met partners Welzijn Middelburg, Zeeland Graffiti & Street Art, Urban Umbrella en de gemeente Middelburg het OPEN straatatelier geïnitieerd. Dit is een plek speciaal voor jongeren tussen 14 en 27 jaar om hun creatieve talenten te laten bloeien en zelf culturele activiteiten te organiseren.

Het OPEN straatatelier is een fysieke plek die jongeren zelf hebben gemaakt. Hier kunnen ze dansen, muziek maken, foto’s nemen, filmpjes maken en street art creëren. Ze kunnen hun werk offline doen en online delen.

“In het OPEN Straatatelier kunnen jongeren zelf actief aan de slag met dans, foto, film, street art en muziek. Door deze vijf culturele disciplines te verbinden wordt een multidisciplinaire, laagdrempelige en duurzame plek in de openbare ruimte voor en door de jongeren gecreëerd. Dit past goed bij de visie van gemeente Middelburg op ontmoetingsplekken in de stad.” Tessa Sonnemans – Programmamanager KEW.

Jongeren zijn vanaf het begin betrokken bij het atelier. Ze helpen met plannen en zorgen voor het atelier. Ze gaan ook Middelburgse tunnels mooier maken.

Het doel is dat jongeren zelfstandig kunnen werken en leren in het atelier. Het wordt ook gebruikt voor lessen. Gemeente Middelburg helpt mee met het plan.

De Provincie Zeeland en gemeente Middelburg ondersteunen dit project. KEW en de andere partners zijn enthousiast om met jongeren samen te werken aan deze creatieve plek.

Lees hier alles over het OPEN straatatelier project OPEN straatatelier