Kunst op Recept presenteert: De Proeverij
Cultuureducatie Walcheren cultuurparticipatie Kunst op Recept

In het kader van Kunst op Recept organiseert KEW in samenwerking met Welzijn Middelburg en verschillende huisartspraktijken per kwartaal een proeverij. In de derde week van juni 2023 start de tweede proeverij van dit jaar. In deze tweede proeverij kunnen deelnemers kiezen uit:

  • Zentangle – maandag 19 juni – 11.00-12.00 – Middelburg
  • Secred Dance Celabrations – woensdag 21 juni – 10.30-11.30 – Nieuw- en Sint Joosland
  • Kunst creëren @ Werkplaats van het Zeeuws Museum – donderdag 22 juni –  15.00-16.00 – Middelburg

Eind 2021 is Welzijn Middelburg de samenwerking met huisartsenpraktijken gestart onder de noemer Welzijn op Recept. Lichamelijke klachten kunnen namelijk dieper liggende oorzaken hebben. De huisarts beoordeelt of de patiënt gebaat is bij een andere oplossing dan een medische. Hij verwijst de patiënt door naar de welzijnscoach van Welzijn Middelburg.

In maart 2022 is Kunst op Recept toegevoegd aan Welzijn op recept door de samenwerking van Welzijn Middelburg en KEW. Hiermee worden patiënten die doorverwezen worden door de huisarts gestimuleerd om deel te nemen aan kunst en cultuur.

De leidraad voor de huisarts en welzijnscoach is positieve gezondheid. Hierbij biedt ook Kunst op Recept mogelijkheden. Door het gaan beoefenen van kunst, het bezoeken van een museum, dansen, fotograferen, yoga en andere cultuuruitingen wordt positieve gezondheid gestimuleerd.

De proeverijen worden per kwartaal georganiseerd zodat de patiënt ook laagdrempelig kan ontdekken waar hij blij van wordt en wat kunst kan losmaken.

Voor meer informatie over Kunst op Recept kun je contact opnemen met Sanny Ensing, Adviseur Cultuurverbinding via seg@kewalcheren.nl / 06-43629011

Flyer I De Proeverij I Kunst op Recept