Reizen in de Tijd door Zeeland: oproep & bijeenkomst
RidTdZ I oproep scholen

Doorlopende leerlijn

Ben je icc’er, leerkracht of directeur van een basisschool en wil je duurzame erfgoededucatie in de lesstof verwerken? Dan ben je bij Reizen in de Tijd door Zeeland aan het goede adres. In dit project ontwikkel je samen met een museum en een ontwikkelaar van educatief materiaal een bezoekles. Zo draag je bij aan een doorlopende leerlijn voor erfgoededucatie in Zeeland.

21st century skills

Aan meedoen met Reizen in de Tijd door Zeeland zijn allerlei voordelen verbonden: zo integreer je Zeeuws erfgoed in je lessen – zowel in de klas als op locatie in een erfgoedinstelling. De bezoeklessen die je in co-creatie met een museum ontwikkelt, zijn interactief en spreken 21st century skills aan. Een bezoekles is veel meer dan een rondleiding!

Goed om te weten

Er is ruimte voor zes nieuwe basisscholen. Die verdelen we over de Oosterschelderegio, Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen. Uit elke regio kunnen twee scholen meedoen. Deelnemende scholen ontvangen een tegemoetkoming en krijgen deskundigheidsbevordering aangeboden.

Aanmelden

Wil je met jouw school deelnemen? Neem contact op met Melissa Vos. Er is ook meer ruimte voor erfgoedinstellingen. Voor deze organisaties loopt de aanmelding via Erfgoed Zeeland. Wil je meedoen? Neem contact op met Danielle Otten.

Voorjaarsbijeenkomst

Op woensdag 10 mei is de voorjaarsbijeenkomst van Reizen in de Tijd door Zeeland voor deelnemende scholen en erfgoedinstellingen. Deze vindt plaats in het Bevrijdingsmuseum Zeeland, van 09.30 uur tot 12.00. Erfgoed Zeeland, Cultuurkwadraat en musea vertellen dan over de laatste ontwikkelingen van dit project. Ook is er ruimte om kennis uit te wisselen. Wil je je aanmelden voor de voorjaarsbijeenkomst? Dat kan hier, vóór 1 mei!

 

Reizen in de Tijd door Zeeland