School en omgeving
Wist je dat KEW ook actief is buiten schooltijd met cultuureducatie, maar wél op school? School en omgeving: in de vertrouwde omgeving van de school kunnen kinderen gratis aan de slag met kunst en cultuur! In de gemeente Veere zijn we in 2022 begonnen met workshopreeksen bij vier Archipel Scholen; De Lispeltuut, De Sprong, De Lichtboei en De Golfslag. Kinderen kunnen zich aanmelden voor verschillende culturele workshops, zoals breakdance, yoga, graffiti of muziek. Na schooltijd blijven ze op school en gaan ze met de cultuurprofessional aan de slag.

School en omgeving in Middelburg

Sinds februari 2023 zijn er naast de reeksen bij basisschool Het Element (sinds 2021) ook workshopreeksen gestart bij Magistraal, De Stroming en TEC Walcheren. Dankzij de subsidieregeling School en Omgeving kunnen kinderen zich gratis aanmelden voor een workshopreeks. Op TEC Walcheren is er zelfs een programma voor de hele school! Het programma is samen met de lokale coalitie School en Omgeving (KEW, Archipel Scholen, Skills & Control en gemeente Middelburg) ontworpen om leerlingen te helpen fitter en zelfverzekerder te worden en om hun creativiteit te ontdekken en ontwikkelen. De workshops worden verzorgd door professionals op het gebied van sport en cultuur.

Meer informatie: School en omgeving 2023-2025

Zou je ook culturele activiteiten willen aanbieden aan je leerlingen aansluitend op de schooldag? Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden met je.

Meer weten? Neem contact op met:
Melissa Vos
Melissa Vos
adviseur cultuureducatie
Naomi Oranje
junior adviseur cultuureducatie
KEW, cultuureducatie, onderwijs, kunsteducatie, kunst, cultuur, walcheren, cultuurparticipatie, cultuurverbinding, binnenschools, buitenschools, kinderopvang, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, hbo, mbo
Laura Beijsens
medewerker dienstverlening
Cultuureducatie Walcheren KEW
Een project ontwikkelen?

Neem contact met ons op!