• Workshop
Ontdek kunst op straat!

Workshop
‘Ontdek kunst op straat!’

Vleeshal is het enige centrum voor internationale hedendaagse kunst in Zeeland, gevestigd op een unieke locatie in het historische stadhuis aan de Markt van Middelburg. Vleeshal vraagt kunstenaars van over de hele wereld om met hen het experiment aan te gaan. Dit doen zij door nieuwe werken te ontwikkelen, speciaal voor de indrukwekkende gotische tentoonstellingsruimte van de Vleeshal (in de 15e eeuw gebouwd als vleesmarkt).

Workshop
In Middelburg is een grote collectie buitenbeelden te vinden, verspreid door de stad. Leerlingen worden uitgedaagd om Middelburg met nieuwe ogen te bekijken en de wereld van hedendaagse kunst te ontdekken via kunst in de publieke ruimte.

Tijdens de educatieve workshop en rondleiding wandelen we met de groep en de docent langs verschillende beelden in de openbare ruimte. We staan stil bij de kunstwerken, bespreken wat we zien en gaan met elkaar in gesprek over de betekenis ervan. Afhankelijk van de duur van de workshop worden één of meerdere educatieve opdrachten uitgevoerd, waarbij de leerlingen aan de slag gaan met de opgedane kennis.

In eerdere workshops hebben we aandacht besteed aan ‘The Fountain’ van Ilya & Emilia Kabakov, 'De Explosie' van Ko de Jong, 'Het Zeeuws Slavernijmonument' van Hedi Bogaers en hebben we een afsluitende opdracht gemaakt bij 'Podio del Mondo per l’Arte' van Marinus Boezem.

Praktisch
Doelgroep: groep 5 t/m 8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 60 – 90 minuten
Locatie: Vleeshal, Markt 1, Middelburg
Kosten: Gratis!

Periode
Deze workshop wordt doorlopend aangeboden.

Specificaties
Klas/groep
  • Groep 5, 6, 7, 8
Duur
60 - 90 minuten
Discipline(s)
  • Beeldend
Docent(en)
  • Vleeshal
Competentie(s)
  • Onderzoekend vermogen
  • Reflectief vermogen
Plaats
Vleeshal, Markt 1, Middelburg
Prijs
Gratis