• Buitenschools aanbod
Een ontmoeting met het onbekende: kunstworkshop bij de Vleeshal!

Vleeshal is het enige centrum voor internationale hedendaagse kunst in Zeeland, gevestigd op een unieke locatie in het historische stadhuis aan de Markt van Middelburg. Zij vragen kunstenaars van over de hele wereld om met hen het experiment aan te gaan. Dit doen zij door nieuwe werken te ontwikkelen, speciaal voor de indrukwekkende gotische tentoonstellingsruimte van de Vleeshal (in de 15e eeuw gebouwd als vleesmarkt). Hoe dit experiment uitpakt weten ze nog niet, en dat vinden zij nu juist zo interessant! Want alleen door buiten de gebaande paden te treden en open te staan voor het onbekende kunnen nieuwe, bijzondere ideeën ontstaan over de wereld om ons heen. Kunstenaars die in de Vleeshal te zien zijn dagen ons uit om onze omgeving zoals deze is kritisch te bevragen. Hedendaagse kunst wordt vaak ingewikkeld of eng gevonden, maar tijdens deze interactieve workshop komt de klas erachter dat een nieuwsgierige houding naar hedendaagse kunst juist voor iedereen nieuwe werelden kan openen.

Iedere drie maanden begint er bij de Vleeshal een nieuwe tentoonstelling, waarin één of meerdere kunstenaars de Vleeshal compleet transformeren. Openstaan voor het onbekende betekent ook dat je niet weet hoe een project zal eindigen. Bij elke tentoonstelling ontwikkelen zij daarom speciaal een nieuwe workshop, die precies aansluit bij het nieuwe werk van de kunstenaar(s). Het bezoek van een klas aan de Vleeshal bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt samen met de getrainde workshopdocent goed gekeken naar de kunstwerken, waardoor ze tot leven komen voor de leerlingen. Het tweede deel is actief; er wordt getekend, gekleid, gedanst, geschilderd – afhankelijk van de tentoonstelling. Vast staat dat de leerlingen een inspirerende ontmoeting met het onbekende te wachten staat!

Klassenbezoeken kunnen het hele jaar door ingepland worden en zijn op alle weekdagen mogelijk. Meer informatie over de precieze inhoud van de workshop die bij de tentoonstelling ontwikkeld wordt zal rond de aanvang van de tentoonstelling bekend worden gemaakt.

Specificaties
Klas/groep
  • Buitenschools
Duur
60 minuten/ in overleg
Opmerkingen

Meer informatie over de precieze inhoud van de workshop die bij de tentoonstelling ontwikkeld wordt zal rond de aanvang van de tentoonstelling bekend worden gemaakt

Discipline(s)
  • Beeldende vorming
Docent(en)
  • Vleeshal
Competentie(s)
  • Creërend vermogen
  • Onderzoekend vermogen
  • Reflectief vermogen
Plaats
Vleeshal
Min. groepsgrootte
5
Max. groepsgrootte
30
Prijs
Gratis