Podium-Z

KEW slaat de handen ineen met Stichting Welzijn Veere.

Podium-Z is het podium voor opkomend muzikaal talent in de gemeente Veere. Ieder jaar organiseert Podium-Z een serie bandworkshops en de bandwedstrijd. Kunsteducatie Walcheren ondersteund sinds 2020 Stichting Welzijn Veere  bij het organiseren van deze workshops en wedstrijd.

Bandworkshops

De Podium-Z bandworkshops zijn erop gericht dat beginnende muzikanten (10-23 jaar) onder leiding van een bandcoach in een bandje leren spelen. De deelnemers worden door de organisatie in bandjes onderverdeeld en krijgen per band een coach, waarmee ze vier avonden aan de slag gaan. Een week na de workshops krijgen ze de kans hun talenten aan de wereld te laten zien tijdens een ware showcase- voor velen de eerste keer op het podium.

Bandwedstrijd

De Podium-Z bandwedstrijd is gericht op jongeren (<25 jaar) die al wat langer meedraaien in de muziek. Acts en bands kunnen zich opgeven voor de voorrondes, waar ze worden beoordeeld door een professionele jury. De winnaars van de juryprijs en de publieksprijs gaan door naar de Grande Finale. De winnaars van de finale krijgen studiotijd in een professionele studio. Zo probeert Podium-Z jonge muzikanten een handje op weg te helpen.