Oktoberlicht

een initiatief van Kunsteducatie Walcheren

Festival Oktoberlicht op 27, 28, 29 oktober 2017 in Veere

Een tipje van de sluier

Festival Oktoberlicht is een podium voor prachtige concerten en bijzondere ontmoetingen. Het vindt in 2017 voor de 3e keer plaats in Veere. Het monumentale en sfeervolle stadje zorgt voor meer dan een passend decor. Oktoberlicht vindt plaats op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 oktober.

Het centrale thema voor de editie 2017 dit jaar is Spanje met flamenco, Spaanse barok en klassieke muziek van De Falla, Albeniz en Granados. Tijdens het festival vinden er concerten plaats van flamencogitarist Eric Vaarzon Morel, Het Zeeuwse Kamermuziekgezelschap Ty en de jonge Nederlandse pianist Thomas Beijer. Op zaterdagmiddag is de voorstelling MUSA te zien. Een intrigerende voorstelling van gitariste Maria Marin en danseres Irene Alvarez. Ook zullen op de zaterdag workshops worden gegeven. Eric Vaarzon Morel geeft een gitaarworkshop en Irene Alvarez een flamencodansworkshop.

Op zondagmiddag zullen er op verrassende locaties intieme huiskamerconcerten zijn. Pianist Thomas Beijer en filmmaker Lucas van Woerkum besluiten het festival met het prachtige documentaireconcert Canción y Danza.
Het volledige programma zal begin september naar buiten worden gebracht.
De organisatie van Oktoberlicht is in handen van Kunsteducatie Walcheren (KEW), Zeeuwse Muziekschool, Delta Cultureel en Tangelder Presenteert en wordt georganiseerd met susbdie van de gemeente Veere

www.oktoberlicht.nl