Kinderkunstweek

De Kinderkunstweek (KKW) is een jaarlijks terugkerend evenement van Stichting Kinderkunstweek waar alle scholen voor basis- en speciaal onderwijs aan kunnen meedoen. De Kinderkunstweek vindt ieder voorjaar ruim tien dagen lang plaats. Kunsteducatie Walcheren zit via Cultuurkwadraat in de commissie van de Kinderkunstweek.

Boek nu een workshop voor jouw leerlingen tijdens de Kinderkunstweek
Wil je met jouw leerlingen tijdens de 10e Kinderkunstweek samen met een lokale kunstenaar aan de slag met het thema: Niet te eten! Voedsel in de kunst? Op de website van de Kinderkunstweek vind je alle informatie over het thema en het lespakket. Wil je met groep 1 en 2 aan de slag met de workshop ‘Niet te eten! Kleuterbuffet’? Deze workshop kun je via KEW boeken door op deze link te klikken.

Ambitie van KKW
Tijdens het jaarlijks terugkerend evenement wil Stichting Kinderkunstweek kinderen van 4 t/m 12 jaar kennis laten maken met (beeldende) kunst en wil de stichting de kinderen letterlijk over de drempel van een galerie, atelier, museum of andere culturele instelling laten stappen.

De doelen van KKW
– Kinderen kunst laten beleven met het accent op creativiteit, samenwerken, reflectie, kritisch nadenken en goed leren kijken.
– Leerkrachten handvatten geven om dit te realiseren.
– Bijdragen aan de verankering van cultuureducatie in het basisonderwijs
– Kinderen en scholen tijdens de Kinderkunstweek stimuleren deel te nemen aan activiteiten van kunstenaars, galeries, ateliers, musea of andere cultuuraanbieders. Binnen en buiten school, maar ook in de vrije tijd.
– Musea, kunstenaars, galeries en culturele instellingen actief bij de KKW betrekken.
– Kinderen enthousiast maken om zelf kunst te gaan verzamelen.

Scholen
Je kunt je inschrijven als deelnemende school en dan ontvang je een volledig Kinderkunstweekpakket, waarin een kunstwerk, materialen en een inlogcode voor digitale lessen kijken naar kunst. De Kinderkunstweek is ieder jaar in het voorjaar en biedt voldoende materiaal voor een heel schooljaar. Alle ideeën en achtergrondinformatie zijn uitgewerkt naar de kinderen toe. Je kunt het materiaal ook gebruiken na de KKW voor een doorlopende leerlijn. Het Digitaal Klaslokaal is het hele jaar geopend. Meer informatie vind je op: Scholen – Kinderkunstweek

Kunst- en cultuuraanbieders
Tijdens en rondom de KKW kunnen galeries, kunstenaars, musea, bibliotheken, boekhandels en culturele instellingen met activiteiten aansluiten bij de KKW. De activiteit vindt plaats op school of op locatie, onder schooltijd, tijdens de buitenschoolse opvang of in de vrije tijd. Je kunt in overleg met de school maatwerk aanbieden, rekening houdend met de coronamaatregelen. Aanmelden kan via dit formulier.

Cultuurkwadraat
Voorafgaand aan de KKW organiseert Cultuurkwadraat altijd een inspiratiebijeenkomst. Wil je meer te weten komen over deze bijeenkomst, ga dan naar: https://cultuurkwadraat.nl/