Eddy’s Kids

In april 2020 zou er een nieuwe reeks van Eddy’s Kids van start gaan. Deze reeks komt helaas te vervallen vanwege de maatregelen die de Rijksoverheid heeft ingesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.We hopen vanaf schooljaar 2020-2021 weer van start te kunnen gaan met Eddy’s Kids!

Eddy’s Kids 2019
Het is zo ver! De gitaren zijn uitgepakt, de snaren gestemd, de versterkers uitgetest. Bijna 70 leerlingen op acht verschillende basisscholen zijn in maart gestart met Eddy’s Kids 2019! De vier gitaarcoaches, Peter Wisse, Sander Elderkamp, René Koole en Frank Peeters, zijn vanaf nu 15 weken lang aan de slag om deze Kids de liefde voor elektrische gitaar bij te brengen.

Tijdens Eddy’s Kids krijgen de leerlingen ook de kans om te leren wat er achter de schermen van optredens gebeurd, tijdens een workshop podiumtechniek van de geluidstechnicus van De Spot Martijn Everts. En natuurlijk gaan we een kijkje nemen bij toffe projecten waar beginnende muzikantjes aan mee kunnen doen, zoals Podium-Z en Popaanzee Kickstart. Zo kunnen de gitaristen-in-spe na de lessen gelijk doorstromen!

Wil je weten wat de jonge muzikanten allemaal hebben geleerd? Aan het eind van het traject geven ze, samen met de gitaarcoaches, een super tof optreden! De optredens vinden plaats op 2 juli in De Piek, Vlissingen en op 3 juli in De Spot, Middelburg. Kom je ook kijken? Klik hier voor meer info over 2 juli in de Piek, en hier voor 3 juli in De Spot.

Excursies

Op 23 april krijgen de leerlingen van Martijn Everts, geluidstechnicus van De Spot, een workshop podiumtechniek. Martijn heeft Sound Engineering gestudeerd aan Grafisch Lyceum Rotterdam en is nu mede-eigenaar van FuzzTone Studio in Middelburg. Daarnaast werkt hij als geluidstechnicus bij De Spot, waar hij de Kids alles zal leren over wat er komt kijken bij een live gig.

Op 8 mei gaan we met een clubje naar Popaanzee Kickstart. Hier kunnen beginnende muzikanten elkaar ontmoeten en samen leren spelen. De instrumenten zijn aanwezig, je kan gewoon aanschuiven en een deuntje meespelen. Popaanzee Kickstart wordt elke keer gehost door ervaren muzikanten, zoals de jongens van PEER of de meiden van Tricycle.

14 en 21 juni gaan we een kijkje nemen bij workshops van Podium-Z. Bij dit traject kun je eerst een aantal workshops volgen, waarna je mee kunt doen aan de voorrondes en finale van de Podium-Z wedstrijd! Hiermee krijg je de kans om op verschillende locaties op te treden.

Uitvoering

Na zo’n reeks lessen moeten de Kids hun nieuw geleerde skills ook laten zien aan de wereld! Daarom organiseren we een toffe gig, op 2 juli in De Piek, Vlissingen en op 3 juli in De Spot, Middelburg. Samen met de gitaarcoaches zullen de verse gitaristen hun kunsten laten horen.

Samenwerkingen

Voor Eddy’s Kids werken wij samen met gitaarcoaches Peter Wisse, Sander Elderkamp, René Koole en Frank Peeters, met Sjak Zwier, De Piek, De Spot, Popaanzee, Podium-Z, en het Oranjefonds.

Oranjefonds

Kunsteducatie Walcheren heeft voor het muziekeducatieproject Eddy’s Kids een bijdrage ontvangen van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

www.oranjefonds.nl/vrienden

Algemene informatie

Eddy’s Kids is een muziekeducatieproject voor alle kinderen vanaf groep 6 tot en met groep 8 van de basisschool en heeft als doel om kinderen op een laagdrempelige manier liefde voor muziek bij te brengen. Eddy’s Kids is vernoemd naar Eddy Christiani, de eerste gitarist die in 1939 met zijn elektrische gitaar succes had in Europa.

Contact

Wilt u graag meer weten? Dan kunt u contact opnemen via info@eddyskids.nl of bellen naar 0118-420303.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Ouders van leerlingen die minder draagkracht hebben kunnen voor deelname aan Eddy’s Kids in aanmerking komen voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur (www.jeugdfondssportencultuur.nl).

Je kunt hiervoor contact opnemen met buurtcoaches Marjan Ouwerkerk (m.ouwerkerk@welzijnmiddelburg.nl/ 06-24549910); of Lianne de Groot (l.degroot@welzijnmiddelburg.nl/ 06-46218656)

Eddy’s Kids op school
Lijkt het je leuk om dit muzikale project na schooltijd bij u op school aan te bieden en wilt u weten hoe het er bij een Eddy’s Kids les aan toe gaat? Wij komen graag meer vertellen over Eddy’s Kids! Maak een afspraak!