Eddy’s Kids

Eddy’s Kids is een muziekeducatieproject voor alle kinderen vanaf groep 6 tot en met groep 8 van de basisschool en heeft als doel om kinderen op een laagdrempelige manier liefde voor muziek bij te brengen. Eddy’s Kids is vernoemd naar Eddy Christiani, de eerste gitarist die in 1939 met zijn elektrische gitaar succes had in Europa.

In de jaren 40 was Eddy Christiani de eerste Nederlandse artiest die een elektrische gitaar bespeelde. Hij was daarmee een pionier in de Nederlandse muziekgeschiedenis en stond, hoewel deze inmiddels vele transformaties heeft doorgemaakt, aan de wieg van de moderne popmuziek. In 2012 ontwikkelde Kunsteducatie Walcheren het muziekeducatie en -participatieproject Eddy’s Kids, waarbij kinderen van 10-12 jaar op een laagdrempelige manier kunnen proeven van gitaarles in de vrije tijd.

De leerlingen gaan een aantal weken aan de slag met een gitaarcoach die de liefde voor de elektrische gitaar bijbrengt. Tijdens Eddy’s Kids krijgen de leerlingen ook de kans om te leren wat er achter de schermen van optredens gebeurd via excursies naar een echt poppodium waarbij ze onder andere leren over podiumtechniek. En natuurlijk gaan we een kijkje nemen bij toffe projecten waar beginnende muzikanten aan mee kunnen doen, zoals Podium-Z en Popaanzee Kickstart. Zo kunnen de gitaristen-in-spe na de lessen gelijk doorstromen!

Uitvoering

Aan het einde van het traject geven de leerlingen samen met de gitaarcoach een tof optreden, waarbij ze hun nieuwe geleerde skills laten zien en horen aan de wereld.

Samenwerkingen

Voor Eddy’s Kids werken wij onder andere samen met gitaarcoaches, Sjak Zwier, De Piek, De Spot, Popaanzee en Podium-Z.

Contact

Wilt u graag meer weten? Dan kunt u contact opnemen via info@eddyskids.nl of bellen naar 0118-420303.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Ouders van leerlingen die minder draagkracht hebben kunnen voor deelname aan Eddy’s Kids in aanmerking komen voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur (www.jeugdfondssportencultuur.nl).

Je kunt hiervoor contact opnemen met buurtcoaches Marjan Ouwerkerk (m.ouwerkerk@welzijnmiddelburg.nl/ 06-24549910); of Lianne de Groot (l.degroot@welzijnmiddelburg.nl/ 06-46218656)

Eddy’s Kids op school
Lijkt het je leuk om dit muzikale project na schooltijd bij u op school aan te bieden en wilt u weten hoe het er bij een Eddy’s Kids les aan toe gaat? Wij komen graag meer vertellen over Eddy’s Kids! Maak een afspraak!