Cultuur at Cruyff Courts, C@CC, Middelburg, Vlissingen, Kunsteducatie Walcheren

Cultuur@CruyffCourts

Maak kennis met cultuur op Cruyff Courts

Cultuur@Cruyff Courts 2020

Na een succesvolle editie in 2019 gaat Cultuur @ CruyffCourts weer van start! De feestelijke kick-off zal dit jaar plaatsvinden op woensdag 2 september op het Cruyff Court in Vlissingen met niemand minder dan tweevoudig wereldkampioen groundmoves Nasser El Jackson en The Voice Kids 2020 winnaar Dax Hovius. In de twee maanden daarna krijgen kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar naast het al bestaande sportaanbod ook de mogelijkheid om kennis te maken met culturele activiteiten zoals rappen, dans, graffiti en muziekles.

Ontdek wat jij leuk vindt op het Cruyff Court bij jou in de buurt!

Op de Cruyff Courts in Middelburg en Vlissingen kunnen jongeren 8 weken lang gratis en zonder in te schrijven kennis maken met culturele activiteiten.

Cruyff Court Vlissingen
2 september: Kick-off met Nasser El Jackson en Dax Hovius
9 september
16 september
23 september
30 september
4 oktober: Panna Knock Out Finale

Cruyff Court Middelburg
21 t/m 25 september: Feestelijk openingsweek met 6 vs 6 toernooi, vanwege het 10-jarig bestaan van het Cruyff Court
30 september
7 oktober
14 oktober

Programma
Jongeren kunnen meedoen aan verschillende cultuur- en sportactiviteiten; Eddy’s Kids gitaarles, fashion door Sam Zegelink (bekend van het televisieprogramma ‘Hip voor Nop’ en Kunstbende), dans door dansschool Danzette met dansdocente Lisette Jacobs, Streetvoetbal, Beat the Bucket en Looper de Loop door Chris Smith, Panna Knock Out Toernooi, boetseren en schilderen met het KinderKunstAtelier van Jessica van Dierendonck, Playground Music Sessions door de Zeeuwse Muziekschool, Rap met MC Donson en theaterworkshops met Roos Zwigtman van Jeugdtheaterschool Zeeland.

Kick-off C@CC Vlissingen & Middelburg 2020

COVID-19
Tijdens de Cultuur@CruyffCourts activiteiten worden de landelijke richtlijnen van het RIVM gehanteerd om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen. Hiervoor is een protocol opgesteld: Protocol_C@CC2020.

Op de Cruyff Courts wordt gezorgd voor voldoende mogelijkheden om je handen te wassen. Iedereen wordt voorafgaand aan het betreden van het Cruyff Court bevraagd op mogelijke gezondheidsklachten. Tussen de activiteiten door worden alle materialen gereinigd. Bij de ingang van de Cruyff Courts worden deelnemers en bezoekers geattendeerd op de spelregels.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Door lokale cultuurprofessionals,  -verenigingen en -instellingen te betrekken bij dit project proberen we de deelname aan reguliere kunst- en cultuurlessen aan te moedigen. Tijdens Cultuur@CruyffCourts informeren wij de kinderen en hun ouders over alle mogelijkheden op het gebied van kunst en cultuur op Walcheren.

Voor gezinnen waarbinnen niet voldoende geld is om dergelijke lessen en lidmaatschappen te betalen, is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Want cultuur is er voor iedereen! Daar mag geen financiële drempel voor zijn. Je kunt hiervoor contact opnemen met buurtcoaches Marjan Ouwerkerk (m.ouwerkerk@welzijnmiddelburg.nl/ 06-24549910); of Lianne de Groot (l.degroot@welzijnmiddelburg.nl/ 06-46218656).

Meer informatie over dit project zal te zijner tijd verschijnen op deze pagina en op www.facebook.com/KunsteducatieWalcheren.

Voor Cultuur@CruyffCourts werkt Kunsteducatie Walcheren samen met de volgende partijen:
Stichting Welzijn Middelburg
Gemeente Middelburg
Stichting ROAT
Gemeente Vlissingen
Vlissingen in Beweging
Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland
Panna Knock Out

Cultuur@CruyffCourts wordt mede mogelijk gemaakt door:
Cruyff Foundation
VriendenLoterij
Fonds Cultuurparticipatie

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur
In Nederland groeien 378.000 kinderen op in armoede. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, tóch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen doen. Door te sporten of creatief bezig te zijn, ontwikkelt een kind zich beter op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Dat is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de samenleving.

 

De partners van Cultuur@CruyffCourts.