Cultuur at Cruyff Courts, C@CC, Middelburg, Vlissingen, Kunsteducatie Walcheren

Cultuur@CruyffCourts 2022

Maak kennis met cultuur op Cruyff Courts

In augustus en september vindt Cultuur@CruyffCourts voor de vierde keer plaats op de Cruyff Courts in Middelburg en Vlissingen. Kinderen en jongeren van 6 t/m 17 jaar krijgen tijdens Cultuur@CruyffCourts de mogelijkheid om naast het al bestaande sportaanbod kennis te maken met culturele activiteiten zoals rappen, dans, graffiti en muziekles. KEW betrekt hier lokale cultuurinstellingen, verenigingen en cultuurprofessionals bij. Zo verlagen we de drempel naar structurele deelname bij culturele aanbieders in de buurt. Ook zoeken we samenwerkingen met lokale rolmodellen die aansluiten bij de groep.
KEW organiseert dit project samen met lokale partners.

Ontdek wat jij leuk vindt op het Cruyff Court bij jou in de buurt!
Op de Cruyff Courts in Middelburg en Vlissingen kunnen jongeren 5 weken lang op woensdag gratis kennis maken met culturele activiteiten, en meedoen aan een voetbaltoernooi en een bootcamp.

Zin om mee te doen? Inschrijven voor een workshop kan nu al via de website van Cultuur @ Cruyff Courts . Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om ter plekke in te schrijven (mits er plek is).

Cruyff Court Middelburg – Meiveld – 15.00 – 17.00 uur
Kick-off: 29 augustus
5 september
12 september
19 september
Aanmelden: https://cultuurcruyffcourts.nl/cruyffcourts/middelburg/

Cruyff Court Vlissingen – Bossenburghpad – 15.00 – 17.00 uur
Kick-off: 31 augustus
7 september
14 september
21 september
Aanmelden: https://cultuurcruyffcourts.nl/cruyffcourts/vlissingen/

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de video van 2020:

Programma
Jongeren kunnen meedoen aan verschillende cultuur- en sportactiviteiten. Zo zal JuttiFrutti er zijn met haar recyle-fashion workshops. Leer toffe hip hop / breakdance moves bij Semua of maak een eigen graffiti piece met Bart van Kervinck van Zeeland Graffiti.

Muziekschool Zeeland pakt weer uit met de Playground Music Sessions. Probeer diverse instrumenten en ontdek jouw talenten. Donovan Olijfveld, beter bekend als MC Donson gaat je leren rappen en Anne van den Ban leert je alle yoga-houdingen. Daarnaast kan je meedoen aan een voetbaltoernooi en een bootcamp.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Door lokale cultuurprofessionals,  -verenigingen en -instellingen te betrekken bij dit project proberen we de deelname aan reguliere kunst- en cultuurlessen aan te moedigen. Voor gezinnen waarbinnen niet voldoende geld is om dergelijke lessen en lidmaatschappen te betalen, is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur.  Tijdens C@CC 2022 zal er elke middag een intermediair aanwezig zijn van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zo kan er ter plaatse samen met de intermediair gekeken worden naar passende structurele sport- of cultuurlessen en gelijk een aanvraag worden ingediend.

Want cultuur is er voor iedereen! Daar mag geen financiële drempel voor zijn.

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur
In Nederland groeien 378.000 kinderen op in armoede. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, tóch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen doen. Door te sporten of creatief bezig te zijn, ontwikkelt een kind zich beter op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Dat is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de samenleving.

Voor Cultuur@CruyffCourts werkt KEW samen met de volgende partijen:
Stichting Welzijn Middelburg
Gemeente Middelburg
Stichting ROAT
Gemeente Vlissingen
Vlissingen in Beweging
Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland
Optisport Palet

Cultuur@CruyffCourts wordt mede mogelijk gemaakt door:
Cruyff Foundation
VriendenLoterij
Fonds Cultuurparticipatie

 

De partners van Cultuur@CruyffCourts.