Cultuur at Cruyff Courts, C@CC, Middelburg, Vlissingen, Kunsteducatie Walcheren

Cultuur@CruyffCourts 2021

Maak kennis met cultuur op Cruyff Courts

In september en oktober vindt Cultuur@CruyffCourts voor de derde keer plaats op de Cruyff Courts in Middelburg en Vlissingen. Kinderen en jongeren van 6 t/m 17 jaar krijgen tijdens Cultuur@CruyffCourts de mogelijkheid om naast het al bestaande sportaanbod kennis te maken met culturele activiteiten zoals rappen, dans, graffiti en muziekles. KEW betrekt hier lokale cultuurinstellingen, verenigingen en cultuurprofessionals bij. Zo verlagen we de drempel naar structurele deelname bij culturele aanbieders in de buurt. Ook zoeken we samenwerkingen met lokale rolmodellen die aansluiten bij de groep. Kunsteducatie Walcheren organiseert dit project samen met lokale partners.

Ontdek wat jij leuk vindt op het Cruyff Court bij jou in de buurt!
Op de Cruyff Courts in Middelburg en Vlissingen kunnen jongeren 8 weken lang op woensdag gratis kennis maken met culturele activiteiten, en meedoen aan een voetbaltoernooi en een bootcamp.

Zin om mee te doen? Inschrijven voor een workshop kan nu al via de website van Cultuur @ Cruyff Courts . Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om ter plekke in te schrijven (mits er plek is).

Cruyff Court Middelburg – Meiveld – 15.00 – 17.00 uur
Kick-off: 1 september
8 september
15 september
22 september
Aanmelden: https://cultuurcruyffcourts.nl/cruyffcourts/middelburg/

Cruyff Court Vlissingen – Bossenburghpad – 15.00 – 17.00 uur
Kick-off: 29 september
6 oktober
13 oktober
20 oktober
Aanmelden: https://cultuurcruyffcourts.nl/cruyffcourts/vlissingen/

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de video van vorig jaar:

Programma
Jongeren kunnen meedoen aan verschillende cultuur- en sportactiviteiten. Zo zal Sam Zegelink (bekend van het televisieprogramma ‘Hip voor Nop’ en Kunstbende) er zijn met haar fashion workshops. Dans mee met Lisette Jacobs van dansschool Danzette, doe mee aan een echte DJ/Scratch workshop door Chris Smith, ook wel bekend als DJ Vindictiv, en maak een eigen graffiti piece met Bart van Kervinck van Zeeland Graffiti Hoe maak je nou de mooiste foto’s met je smartphone? Martijn Fincke leert het je.

Muziekschool Zeeland pakt weer uit met de Playground Music Sessions. Probeer diverse instrumenten en ontdek jouw talenten. Donovan Olijfveld, beter bekend als MC Donson gaat je leren rappen en Chloé van der Hert gaat aan de slag met een toffe hiphop en breakdance choreografie. Ook is op 29 september de Boekfiets van ZB Bibliotheek van Zeeland aanwezig. En je kan mee doen aan een voetbaltoernooi en een bootcamp.

Meer informatie over dit project zal te zijner tijd verschijnen op deze pagina en op www.facebook.com/KunsteducatieWalcheren.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Door lokale cultuurprofessionals,  -verenigingen en -instellingen te betrekken bij dit project proberen we de deelname aan reguliere kunst- en cultuurlessen aan te moedigen. Voor gezinnen waarbinnen niet voldoende geld is om dergelijke lessen en lidmaatschappen te betalen, is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur.  Tijdens C@CC 2021 zal er elke middag een intermediair aanwezig zijn van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zo kan er ter plaatse samen met de intermediair gekeken worden naar passende structurele sport- of cultuurlessen en gelijk een aanvraag worden ingediend.

Want cultuur is er voor iedereen! Daar mag geen financiële drempel voor zijn.

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur
In Nederland groeien 378.000 kinderen op in armoede. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, tóch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen doen. Door te sporten of creatief bezig te zijn, ontwikkelt een kind zich beter op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Dat is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de samenleving.

Voor Cultuur@CruyffCourts werkt Kunsteducatie Walcheren samen met de volgende partijen:
Stichting Welzijn Middelburg
Gemeente Middelburg
Stichting ROAT
Gemeente Vlissingen
Vlissingen in Beweging
Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland
Optisport Palet

Cultuur@CruyffCourts wordt mede mogelijk gemaakt door:
Cruyff Foundation
VriendenLoterij
Fonds Cultuurparticipatie

COVID-19 maatregelen
Tijdens de Cultuur@CruyffCourts activiteiten worden de landelijke richtlijnen van het RIVM gehanteerd om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen.

 

De partners van Cultuur@CruyffCourts.