Bolderkar Bossenburgh

Donovan en Agnes zijn geregeld in de wijk Bossenburgh te vinden om met bewoners te praten en samen creatieve en artistieke projecten te realiseren. Je herkent ze aan de rode bolderkar. Deze is soms gevuld met een kan koffie, met een lumineus idee of een rake rap. Ben je ze nog niet tegengekomen? Dat gaat binnenkort gebeuren, want ze zoeken je op! 

Onthulling fotowand: 12 maart 2022 om 15.00

Op zaterdag 12 maart wordt in de Vlissingse wijk Bossenburgh een fotowand onthuld door wethouder Els Verhage. Om 15.00 uur wordt de 15-meter-lange fotowand op de kruising van Rosenburg en Bossenburgh onthuld. Vervolgens vindt een feest plaats op het schoolplein van basisschool De Omnibus. Voor jong en oud is er wat te doen: pannavoetbal, muziek en lekkere hapjes en drankjes.

Verbinding en creativiteit in de wijk

Kunst in de wijk als middel voor verbinding en creativiteit, dat heeft KEW voor ogen met het project Bolderkar Bossenburgh. Het eerste resultaat van Bolderkar Bossenburgh is vanaf zaterdag 12 maart zichtbaar: de fotowand aan de rand van de wijk. Zo wordt Bossenburgh verfraaid en wordt de leefbaarheid vergroot.

Fotowedstrijd

De foto’s die op de schutting te zien zijn, zijn gekozen uit de inzendingen van de fotowedstrijd die vorig jaar werd gehouden. Alle bewoners van Bossenburgh werden uitgenodigd het mooiste en bijzonderste plekje van de wijk te fotograferen. Vanaf de onthulling fungeert de wand als een warm welkom aan het begin van de wijk. De fotowand zal regelmatig worden onderhouden door de bewoners van de Bossenburgh.

De pilot

Misschien zag je in de maanden mei en juni van 2021 de kunstenaars Agnes en Donovan door de wijken Bossenburgh en de Bloemenwijk (gemeente Vlissingen) lopen. Ze waren te herkennen aan een bolderkar met koffie, thee en water en hebben op die manier contact gelegd met de bewoners. Deels om te horen wat er leeft in de wijk en deels om te kijken of ze open staan voor kunst als middel om bijvoorbeeld de leefbaarheid te vergroten. Thema’s als ‘kleur in de wijk’, ‘elkaar beter leren kennen’ en ‘veiligheid’ kwamen in beide wijken vaak naar boven. In september 2021 is voor de wijk Bossenburgh gekozen als werkterrein voor dit community art-project.

Meer weten over dit project?
Check op Facebook @bolderkarbossenburgh en op Instagram @bolderkarbossenburgh.
Wil je meer weten over dit project? Neem contact op met Esther van den Bosch.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door