Het Pennywafelhuis

KEW vindt dat kunst kan bijdragen aan een betere samenleving. Liever gezegd, dat kunst een prachtig middel is om een antwoord te vinden op maatschappelijke vragen. Vandaar dat, in opdracht van KEW, kunstenaar Marlou Pluijmaekers en fotograaf Anda van Riet aan de slag ging in de Middelburgse wijk Dauwendaele en de artistieke leiding van Het Pennywafelhuis op zich.

Dauwendaele

Het Pennywafelhuis is een community art-project in de Meander-flats in de wijk Dauwendaele. Het Pennywafelhuis omvat een werkatelier, een eetkamer en een markthal (waar de oogst van stadstuinproject City Seeds wordt aangeboden aan de bewoners). Het is een ontmoetingsplek. Vanuit de overtuiging dat kennismaken met elkaar bijdraagt aan sociale cohesie is het Pennywafelhuis voor de bewoners van de Driewegenhof, Meanderlaan en Meanderhof toegankelijk.

Verbeterde leefbaarheid

De persoonlijke ontwikkeling van de wijk- en flatbewoners is in dit project heel belangrijk. Het Pennywafelhuis-buurtatelier werkt als katalysator. Hierdoor is er een verbeterde leefbaarheid in de wijk. Regelmatig vinden er culturele activiteiten plaats, zoals het kinderatelier en het naaiatelier. Je leest er alles over op www.pennywafelhuis.nl.

Openingstijden

Creatief atelier: dinsdag en donderdag van 10:00 – 16.00 uur
Kook/eetatelier: dinsdag en donderdag van 10:00 – 14.00 uur.
Naaiatelier: dinsdag 10.00- 12.00 uur en donderdag  10.00-14.00 uur.
Markthal: dinsdag en donderdag van 10.00 – 16.00 uur.
Kinderatelier: vrijdag 10:00 – 16.30 uur.
Taalatelier: woensdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur en donderdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur.

Meer weten? Neem contact op met:
KEW, cultuureducatie, onderwijs, kunsteducatie, kunst, cultuur, walcheren, cultuurparticipatie, cultuurverbinding, binnenschools, buitenschools, kinderopvang, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, hbo, mbo
Vanessa van Driel
medewerker dienstverlening
Auke van Laar
junior adviseur cultuurverbinding
Cultuureducatie Walcheren KEW
Een project ontwikkelen?

Neem contact met ons op!