Cultuureducatie met Kwaliteit

Binnen CmK zorgen scholen en culturele instellingen in het hele land er samen voor dat kunst en cultuur een vast onderdeel van het lesprogramma wordt. In Zeeland is Cultuurkwadraat daar verantwoordelijk voor. Zo geven we een stevige impuls aan het cultuuronderwijs op alle scholen in Zeeland. CmK-programma’s worden telkens voor vier jaar vastgesteld. In 2021 begon de derde periode van CmK. Over de Zeeuwse visie op CmK3 kun je lezen in op Bouwen aan het Zeeuwse atelier voor de verwondering. Dit laagdrempelige en flexibele vierjarig programma biedt in 2021-2024 mogelijkheden voor openbare en bijzondere scholen in het primair en voortgezet onderwijs, scholen die al langer bezig zijn met CmK en scholen die willen starten, culturele instellingen en makers, kinderopvang en instellingen waar toekomstige leraren en pedagogisch medewerkers worden opgeleid.

Kennis en kunde

Cultuurkwadraat zorgt voor verbetering van cultuureducatie en biedt een platform voor deskundigheidsbevordering, kennisdeling en samenwerking. KEW gaat namens Cultuurkwadraat het gesprek aan met scholen, cultuurprofessionals en culturele instellingen om dit tot stand te brengen in de klaslokalen (en daarbuiten) en in het culturele veld. Als uitvoerende partner levert KEW kennis en kunde en adviseurs die in de regio Walcheren de scholen en het culturele veld kennen.

Wat betekent dat in de praktijk?

Er is begeleiding ven cultuurbudget beschikbaar voor jou en jouw collega’s. Denk daarbij aan het ontwikkelen van een cultuurbeleidsplan, het opstellen van een actieplan, co-teachingstrajecten met cultuurprofessionals en veel meer! Daarnaast is KEW betrokken bij de uitvoering van De Cultuuracademie. Hier lees je meer over de mogelijkheden op het gebied van inspiratiedagen,  workshops en trainingen op het culturele vlak.

Verwondering

Behalve dat de scholen op Walcheren bij ons terecht kunnen voor programma’s met kwalitatief hoogwaardige culturele en artistieke programma’s is er meer mogelijk. Graag informeren we je persoonlijk over de meerwaarde van Cultuureducatie met Kwaliteit en de kansen die het programma Bouwen aan het Zeeuwse atelier voor de verwondering ook je biedt!

Informatie en inspiratie

Laat je inspireren door ervaringen van collega’s en bekijk de inspiratiepagina: Cultuureducatie in Zeeland. Informeer naar de mogelijkheden of kijk voor meer informatie op www.cultuurkwadraat.nl. Onze adviseurs gaan graag met je in gesprek over de aanpak die bij de visie en ambities van jouw school past. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen via educatie@kewalcheren.nl.

Uitvoeringspartner

KEW is de uitvoeringspartner op Walcheren van het Zeeland-brede Cultuurkwadraat. Eén van de werkgebieden van Cultuurkwadraat is Cultuureducatie. In dat kader begeleidt Cultuurkwadraat alle projecten in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK).

 

Meer weten? Neem contact op met:
Melissa Vos
Melissa Vos
adviseur cultuureducatie
Cultuureducatie Walcheren KEW
Een project ontwikkelen?

Neem contact met ons op!