Cultuur@CruyffCourts

Elk jaar kun je in augustus en september bij Cultuur@CruyffCourts vijf weken lang gratis op kennismaken met culturele activiteiten, een voetbaltoernooi of een bootcamp. De Cruyff Courts zijn er voor iedereen tussen de 6 en 17 jaar uit de gemeenten Middelburg en Vlissingen.

Maak kennis met cultuur op Cruyff Courts

Je leest het goed: naast het sportaanbod kun je op de Cruyff Courts ook rappen, breakdansen, graffiti maken en muziek maken. Maar er is meer: recycle-fashion workshops, circus en andere toffe workshops. Ontdek wat jij het leukst vindt!

Programma 2023

Vanaf 21 augustus wordt het startschot gegeven voor Cultuur@CruyffCourts in Middelburg, gevolgd door de aftrap op 23 augustus in Vlissingen.

 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Door Walcherse cultuurprofessionals,  -verenigingen en -instellingen te betrekken bij dit project wil KEW deelname aan kunst- en cultuurlessen aanmoedigen. Voor gezinnen zonder voldoende geld om zulke lessen te betalen is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Tijdens Cultuur@CruyffCourts is medewerker van Jeugdfonds Sport & Cultuur aanwezig. Zo kunnen ouders meteen een aanvraag in te dienen waarmee lesgeld of contributie wordt vergoed.

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur

In Nederland groeien 378.000 kinderen op in armoede. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, tóch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen doen. Door te sporten of creatief bezig te zijn, ontwikkelt een kind zich beter op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Dat is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de samenleving.

KEW organiseert Cultuur@CruyffCourts samen met lokale partners

Cultuur@CruyffCourts wordt mede mogelijk gemaakt door:

Meer weten? Neem contact op met:
KEW, cultuureducatie, onderwijs, kunsteducatie, kunst, cultuur, walcheren, cultuurparticipatie, cultuurverbinding, binnenschools, buitenschools, kinderopvang, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, hbo, mbo
Vanessa van Driel
medewerker dienstverlening
Melissa Vos
Melissa Vos
adviseur cultuureducatie
Cultuureducatie Walcheren KEW
Een project ontwikkelen?

Neem contact met ons op!