Kunstbende

Zeeuwse voorronde Kunstbende gaat door op 5 en 6 september 

Al 30 jaar betreden creatieve jongeren uit het hele land tijdens de regionale voorrondes het grote Kunstbende-podium, aangemoedigd door een volle zaal met publiek. Dit jaar is het even anders. De voorrondes gaan door en het grote publiek mag online meekijken, live vanuit huis. Zo kunnen de acts van de 55 deelnemende Zeeuwse jongeren tóch nog door een groot publiek gezien worden.
  • Zaterdag 5 september is het de beurt aan de deelnemers expo (14.00 tot 15.00 uur), film (15.45 tot 16.45 uur) en muziek & DJ (19.00 tot 22.00 uur).
  • Zondag 6 september betreden de deelnemers in de categorieën dans, taal en theater het podium (14.30 tot 18.00 uur).
Vanaf 1 september is het programma te vinden op www.kunstbende.nl/zeeland-live. Op 5 en 6 september is de livestream te zien op dezelfde pagina.

Kunstbende
Kunstbende is een makers wedstrijd voor creatieve jongeren van 13 t/m 18 jaar. Elk jaar worden er in iedere provincie in Nederland voorrondes gehouden in acht categorieën: dans, DJ, expo, film, theater, muziek, taal en fashion. Per categorie gaat de winnaar door naar het Young Creators Festival op 7 en 8 november in de Westergas in Amsterdam. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor op een groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. De Zeeuwse finalisten krijgen geldprijzen, masterclasses en nog veel meer.

Jaarlijks organiseert Kunsteducatie Walcheren samen met Kunstbende Zeeland op een aantal Walcherse middelbare scholen Kunstbende Ateliers, waarbij de leerlingen zich kunnen voorbereiden op hun deelname aan de wedstrijd.

Klik hier voor meer informatie.