Zeeuwse Inspiratiedag Cultuuronderwijs #3

Op woensdag 30 maart vindt de Zeeuwse Inspiratiedag Cultuuronderwijs #3 plaats. Met een keynote, workshops en véél meer inspiratie! Deze online bijeenkomst is voor iedereen die zich met cultuureducatie bezighoudt in Zeeland: vanuit het onderwijs en kinderopvang, de culturele sector en de overheid.

De Zeeuwse Inspiratiedag Cultuuronderwijs #3 staat in het teken van verwondering. Dat thema is met een goede reden gekozen, want van 2021-2024 wordt in Zeeland, in het kader van het programma Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) gebouwd aan ‘Het Zeeuwse Atelier voor de verwondering’.

Cultuureducatie is dé manier om kinderen in aanraking te brengen met mooie, prikkelende, tot nadenken stemmende kunstvormen. Die verwondering verrijkt het leven én stelt hen in staat vaardigheden te ontwikkelen.

Verwondering komt terug in de keynote van Nathalie Beekman. Zij vertelt over haar onderzoek op het grensvlak van kunst en filosofie. Dan volgen twee rondes  van inspiratiesessies, waarbij je zelf in elke ronde een keuze kunt maken tussen drie verschillende opties.

En verder?
Een terugblik op het eerste jaar CmK3 (de derde periode van Cultuureducatie met Kwaliteit). Ook zijn er interviews met mensen uit het onderwijs en de cultuursector, en met de adviseurs van KCE Oosterschelderegio, KEW en Toonbeeld. Wat betekent verwondering in hun praktijk?

Aanmelden
Tot 27 maart via het online aanmeldformulier.