Wim Hofman 80 jaar!

Begin deze maand is de Vlissingse schrijver/ illustrator Wim Hofman 80 jaar geworden! Stichting Frans Naerebout Culturele activiteiten besteed aandacht aan de verjaardag via nieuw aanbod voor basisscholen.

‘Hofman, Wim: 80 jaar!’ activiteiten 
Wim Hofman, woonachtig in Vlissingen, begon in 1969 met het schrijven van kinderboeken. Het bijzondere is dat hij zijn boeken zelf illustreert. Naast schrijver is Hofman dan ook schilder. De zee speelt in al zijn werk een belangrijke rol. Zijn verhalen zijn vaak sprookjesachtig, maar lopen lang niet altijd goed af. Hij won al vele prijzen met zijn boeken. Onlangs werd Wim Hofman 80 jaar! Voor deze speciale gelegenheid is een collectie samengesteld met een selectie van zijn uitgegeven boeken. Meer informatie over de schrijvers collectie ‘Hofman, Wim: 80 jaar!’ vind je via de volgende link:
https://onderwijs.bibliotheekvlissingen.nl/product/6613532.schrijvers-collectie-hofman-wim-80-jaar.html 

Daarnaast zijn er nog meer activiteiten voor de basisschoolgroepen. Samen met Agnes den Hartogh kun je verschillende beeldende workshops waarbij de kunstwerken van Wim Hofman centraal staan. Met Marije Berendsen gaan leerlingen aan de slag met taalactiviteiten rondom het werk van Wim Hofman. Leerlingen uit groepen 7 en 8 kunnen samen met Liz Roelse deelnemen aan een meet-bijeenkomst waarbij de kinderen allerlei vragen aan Wim Hofman kunnen stellen. En het Zeeuws maritiem muZEEum heeft een online expositie met bijna tweehonderd kunstwerken van Wim Hofman die al een hele poos niet meer te zien zijn geweest.

De activiteiten kunnen coronaproof gevolgd worden.

Ben je benieuwd naar al het aanbod rondom de werken van Wim Hofman? Via onderstaande link vind je de flyer met alle activiteiten.
wimhofman80

Ben je geïnteresseerd en/ of heb je vragen? Dan kun je contact opnemen met Wim Meulmeester (fransnaereboutca@gmail.com) of neem contact op met de deelnemende organisaties.