Walcherse basisscholen volop naar Film by the Sea 2020

Op 11 september gaat de 22e editie van het internationale filmfestival Film by the Sea van start. Ook de Walcherse basisscholen maken weer volop gebruik van het aanbod, dat bestaat uit internationaal geprezen films. Dit jaar gaan 1166 leerlingen van 10 verschillende basisscholen naar verschillende films in de cinema’s in Vlissingen en Middelburg.

Creatieve corona maatregelen
Vanwege de bijzondere omstandigheden van dit jaar zal Film by the Sea deze editie benutten om een aantal vernieuwingen door te voeren. Zo slaat het festival de handen ineen met andere Zeeuwse filmtheaters. Dankzij het zogenaamde ‘satellietprogramma’ kunnen deelnemers genieten van Film by the Sea vanuit een filmtheater in de buurt. Daarnaast werkt het festival voor het eerst samen met streamingsdienst Picl om meekijken vanuit huis mogelijk te maken, en wordt er een heuse drive-in bioscoop in de Machinefabriek in Vlissingen gecreëerd.
Educatie aanbod
Het educatieaanbod bestond dit jaar uit acht verschillende films in variërende genres. De meest gekozen film is de Noorse stop-motion ‘Solan & Ludwig gaan naar de maan’, waarvan de animatiefiguren een begrip zijn in Scandinavië. Ook de Nederlandse film ‘Rosie en Moussa’ werd veel afgenomen. De familiefilm is gebaseerd op de kinderboeken van Michael de Cock en Judith Vanistendael en behaalde al eerder grote successen in Frankrijk en België.

Film by the Sea vindt plaats van 11 tot en met 20 september 2020. Klik hier voor meer informatie.