Vacature: meewerkstage communicatie

Ben je gek op kunst & cultuur, en vind je het belangrijk dat kinderen van jongs af aan te maken krijgen met alle culturele disciplines? Wil je meewerken aan de promotie van cultuurparticipatieprojecten op Walcheren? Lijkt het je leuk om te werken aan de communicatie van projecten zoals Reizen in de Tijd door Zeeland en De Cultuurbus? Ontwikkel dan je vaardigheden hiervoor tijdens een meewerkstage communicatie bij KEW en Cultuurkwadraat in Middelburg!

Waarom twee organisaties, KEW en Cultuurkwadraat? Goede vraag! In de Kuiperspoort 12 in Middelburg huist KEW, met Walcheren als werkgebied, en de Zeeuws-brede organisatie Cultuurkwadraat. De werkzaamheden van de organisaties op het gebied van cultuureducatie, cultuuronderwijs, cultuurverbinding en versterking van het Zeeuwse culturele veld sluiten deels op elkaar aan.

KEW is actief in aanbod, advisering en ondersteuning van cultuureducatie in het primair en voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en de kinderopvang in de gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen. Daarnaast ontwikkelt de organisatie cultuurparticipatieprojecten in dezelfde gemeenten. Ook legt KEW in alle activiteiten verbinding tussen de domeinen cultuur en onderwijs en tussen cultuur, sport, welzijn en zorg.

Cultuurkwadraat is de provinciale steun- en adviesinstelling voor kunst en cultuur. De organisatie zet zich in voor cultuureducatie, cultuurparticipatie, cultuurversterking en de C2-academie (deskundigheidsbevordering). Vanuit Cultuurkwadraat worden de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) en (onder andere) de projecten Proeftuin Muziekeducatie Zeeland, Reizen in de Tijd door Zeeland en De Cultuurbus gecoördineerd.

KEW en Cultuurkwadraat zijn gezamenlijk op zoek naar een enthousiaste stagiair(e) die aan de slag gaat met communicatiewerkzaamheden.

 Wat ga je doen en leren in de praktijk?

 Ondersteuning aan de communicatiemedewerker in haar werkzaamheden op het gebied van:

  • Ontwikkeling en uitvoering van communicatiestrategie en communicatieplannen
  • Publiciteit en promotieactiviteiten ten aanzien van de projecten en activiteiten
  • Ondersteuning bij online, offline en hybride activiteitenenbijeenkomsten
  • Redactie van documenten, social media-posts en persberichten
  • Publicatie van nieuwsbrieven
  • Beheer van websites, campagnes, nieuwsbrieven en sociale media
  • Procesbegeleiding van extern uitbestede opdrachten

Het betreft een stage van gemiddeld 36 uur per week met als startdatum begin september 2022 (startdatum in overleg).

Ben jij geïnteresseerd in deze afwisselende en uitdagende stage in een kleine en ambitieuze culturele organisatie? Solliciteer door je cv en motivatiebrief te versturen naar Wilma Veerman, officemanager.

Wil je meer informatie over de stage, neem dan contact op met Iris Scherphof, communicatiemedewerker.