Urban Workshops in Jeugdcentrum de Poort

Urban Culture is hot! Het is de kunst van de straat, het is de cultuur die leeft onder jongeren. Achter het maken van een strakke ‘piece’ of een toffe rapvideo zit een belangrijk creatief proces, waar jongeren zich in kunnen ontwikkelen. Daarom organiseert Kunsteducatie Walcheren in samenwerking met Jeugdcentrum de Poort (Stichting Welzijn Middelburg) een reeks Urban workshops, gegeven door Urban Umbrella.

<De graffiti workshops van 29 juni en 6 juli gaan niet door en worden verplaatst naar Jongerencentrum 2nd Base. Zodra de nieuwe data en tijden van de workshops bekend zijn, zal dat hier worden gemeld>

In juni en juli zal Urban Umbrella een serie van twee film workshops en drie graffiti workshops geven in Jeugdcentrum de Poort (Fazantenhof 40, Middelburg). De jongeren leren toffe beelden schieten en editen tot een gave clip. Bij de graffiti workshops leren ze hun eigen ‘piece’ maken. Tijdens de workshops zijn jongerenwerkers van Stichting Welzijn Middelburg aanwezig om de jongeren te begeleiden.

De workshops vinden plaats in en bij Jeugdcentrum de Poort. Over Jeugdcentrum de Poort: “De meeste jongeren in de Poort komen uit de wijk, maar ook treffen we jongeren uit de gemeente Veere of Vlissingen die na school eerst nog even langs de Poort gaan. De jongeren hangen veel verschillende subculturen aan. In de Poort is ruimte voor iedereen. Dat hebben de jongeren zelf voor elkaar gekregen!”

Jeugdcentrum de Poort is vier dagen per week geopend voor kinderen van tussen de 11 en 18 jaar (’s Avonds zijn jongeren vanaf 13 jaar welkom).