jeugdfonds sport en cultuur zeeland, cultuurkwadraat en kunsteducatie walcheren reiken de tas voor THUIS uit samen met gedeputeerden Anita Pijpelink en Jo-Annes de Bat

Sport en cultuur TAS voor THUIS

Gedeputeerden Anita Pijpelink (o.a. cultuur) en Jo-Annes de Bat (o.a. sport) reikten op 8 mei in Goes, samen met Leo Adriaanse (directeur Cultuurkwadraat/Kunsteducatie Walcheren), tijdens de buitendansles van Dansschool Body Action, de eerste exemplaren uit van de Sport & Cultuur TAS voor THUIS. Hiermee kunnen kinderen thuis creatief en sportief aan de slag. De TAS voor THUIS is vooral bestemd voor gezinnen met weinig geld, voor wie de online mogelijkheden vaak beperkt zijn. Via het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland worden de komende tijd 1.500 tassen onder Zeeuwse kinderen verspreid.

Tijdens de ‘intelligente lock-down’ wordt er veel digitaal materiaal aangeboden op het gebied van sport en cultuur. Toch zijn er ook gezinnen waar geen computers of internet aanwezig zijn, of waar ouders niet altijd vaardig genoeg zijn om kinderen te ondersteunen is dit een probleem. Speciaal voor deze gezinnen is de Sport & Cultuur TAS voor THUIS ontwikkeld. De Zeeuwse tas, naar het idee van provincie Utrecht, is samengesteld in samenwerking met provincie Zeeland, Sport Zeeland, Cultuurkwadraat en uitvoeringspartner Kunsteducatie Walcheren.

De Sport & Cultuur TAS voor THUIS is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar en zit vol met sportieve en culturele activiteiten. Met deze tas kunnen kinderen zelfstandig aan de slag zonder beeldscherm. Al het materiaal, met o.a. een bijdrage van Kinderkunstweek en KinderKunstAtelier KKaAT, draagt bij aan de creatieve en sportieve ontwikkeling van de kinderen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland verspreid 1.500 tassen onder Zeeuwse kinderen. In de tas zit ook een aanmeldformulier voor cultuurdeelname voor het komende schooljaar.

Klik hier voor meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur.