Schoolproject Frans Naerebout voor Walcherse scholen van start!

Oei, dat is meer dan 200 jaar terug in de tijd… We weten wat er die nacht gebeurde, omdat mensen erover geschreven hebben. Een schip dreigde te zinken in de storm, maar alle opvarenden werden gered door Frans Naerebout.

Maar er is ook een andere manier om het erover te hebben. Door middel van rijmen, schetsen, schilderen, knutselen of geluiden te verzamelen komen de verhalen over Frans Naerebout weer tot leven.

De Stichting Frans Naerebout Culturele Activiteiten wil de komende jaren het cultuuraanbod voor Walcherse Basisscholen uitbreiden en bundelen. Het scholenproject is een samenwerking tussen MuZEEum en Kunsteducatie Walcheren.

Het scholenproject bestaat uit verschillende basisschoolactiviteiten die allemaal gekoppeld zijn aan Frans Naerebout. Deze activiteiten worden verzorgd door kunstenares Agnes den Hartogh en Christian Godschalk en zullen het creërend, onderzoekend en reflecterend vermogen van de kinderen prikkelen.

Voor elke groep is er een activiteit beschikbaar waarbij verschillende disciplines zoals drama, taal en beeldend aan bod komen. De activiteiten vinden plaats op school.

Het gaat om de volgende activiteiten:

Stop Motion

De Scheurbuikburger

Elf jezelf naar 25 juli 1779

Herrie op de Schelde

Rijmen om het schip te lijmen

Schuitje varen, theetje drinken

Urban Sketching

Verhalenpanorama

 

Voor meer informatie over de verschillende schoolactiviteiten kunt u terecht bij het aanbod op deze website of mailen naar fransnaereboutca@gmail.com.