Cultuurkwadraat, cultuurbus, cultuureducatie, zeeland,

Op pad: vraag De Cultuur- bus aan

Wil je met je leerlingen naar een museum, theater of concert? Voor het vervoer naar culturele instellingen in Zeeland is gratis busvervoer mogelijk voor alle Zeeuwse scholen voor het primair onderwijs, de onderbouw van het voortgezet onderwijs en het vmbo.

Je kunt bij ons of bij Cultuurkwadraat een aanvraag doen voor bussen die jouw leerlingen naar een bijzondere cultuurervaring brengen. De Cultuurbus rijdt gratis door heel Zeeland en brengt je met flinke korting ook buiten de provinciegrenzen. Provincie Zeeland en Cultuurkwadraat willen met De Cultuurbus scholen stimuleren ‘de bus te pakken’ op weg naar cultureel aanbod, dat past bij hun eigen vraag, beleid en ontwikkeling.

De Cultuurbus kan worden aangevraagd voor:

  1. 1. Een arrangement dat scholen afnemen van de cultuureducatiecentra Kunsteducatie WalcherenCultuureducatie Zeeuws-Vlaanderenof Kunst- en Cultuureducatie Oosterschelderegio;
  2. een losse activiteit die de school zelf organiseert.

2. In de eerste situatie verzorgt het cultuureducatiecentrum de aanvraag van de busrit. Organiseert de school zelf een activiteit, dan doet de school ook zelf een aanvraag.

Cultuurkwadraat, cultuurbus, cultuureducatie, zeeland,

 

Waar kunnen we heen?
Ter inspiratie staat op de website van Cultuurkwadraat een Culturele kaart. Op de Culturele kaart staan diverse Zeeuwse culturele instellingen die educatieve programma’s aanbieden binnen het leergebied Kunst & Cultuur van het SLO. Hier rijdt De Cultuurbus in elk geval naar toe. Wil je naar een andere locatie? Geef dat aan op het aanvraagformulier en Cultuurkwadraat checkt of jullie bestemming ook opgenomen kan worden op de Culturele kaart.

Meer informatie over De Cultuurbus
Meer informatie en de algemene voorwaarden over De Cultuurbus / regeling Busvervoer cultuurbezoek tref je via de volgende link:
https://cultuurkwadraat.nl/cultuurbus