Olé Festival Oktoberlicht Veere in de PZC

Veere kleurt Spaans tijdens het festival Oktoberlicht, van 27 tot en met 29 oktober 2017. Museum, kerk en bewoners bieden een podium aan musici en amateurkunstenaars.

Het festival Oktoberlicht krijgt een nieuw jasje. Delta Cultureel, de Zeeuwse Muziekschool en Kunsteducatie Walcheren, verenigd in een projectgroep die het festival organiseert, bundelt in de nieuwe opzet cultuureducatie, amateurkunst en professionele kunst. Samen met SVS De Magdalon, TY Zeeuws kamerorkest trappen we het Festival Oktoberlicht op vrijdag 27 oktober af met een speciaal voor dit festival gemaakte compositie door Albert-John Vervorst

Thema is Spanje met concerten door onder anderen het TY Zeeuws Kamerorkest en pianist Thomas Beijer. Er zijn intieme huiskamerconcerten tijdens een muzikale route door het stadje. Zangeres Maria Marin en danseres Irene Alvarez brengen de voorstelling MUSA en er zijn workshops. Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel concerteert en geeft een lezing over de schilderkunst van zijn vader en opa en zijn eigen muzikale loopbaan.

Beide locaties van Museum Veere (Schotse Huizen en stadhuis), de Kleine Kerk, woonhuizen en etablissementen bieden een podium aan de musici. De organisatie haakt ook in op het muziekproject ‘Heel Veere speelt’ met onder meer een compositieopdracht. De gemeente steunt het festival met 8000 euro.

Het programma vindt u op www.oktoberlicht.nl 

Bron: PZC 27-09-2017