Nieuw educatieprogramma Vleeshal ‘Worm in a water glass’ van Vivian Suter

Vleeshal centrum voor hedendaagse kunst presenteert een nieuw educatieprogramma bij de huidige tentoonstelling ‘Worm in a Water Glass’ van Vivian Suter. Schoolklassen uit de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs kunnen t/m 22 april gratis de tentoonstelling bezoeken en creatief aan de slag. Let op: ook mogelijk in de klas!

‘Worm in a Water Glass’
Vleeshal toont van 29.01 tot 24.04 de tentoonstelling ‘Worm in a Water Glass’ van Vivian Suter. Het is moeilijk om het leven van Suter (Buenos Aires, 1949) los te zien van de kunstwerken die ze maakt. Suter is sinds 1983 woonachtig op het terrein van een voormalige koffieplantage die net buiten het dorp Panajachel in Guatemala ligt, op de helling van een vulkaan. Haar dagen starten met het bepalen waar in de omgeving ze gaat schilderen: bij de mangoboom, onder de schaduw van een tropische plant, of in haar atelier hoger op de steile helling? De directe omgeving speelt een belangrijke rol in Suter’s schilderproces. Tropische regenbuien spoelen nieuwe penseelstreken weg, bladeren blijven plakken aan de verf of de pootafdrukken van haar drie geliefde honden blijven staan op haar doeken, of ze dit nou wil of niet. Werk en leven zijn hierin nauw verbonden met elkaar, en Suter verwelkomt onverwachte gebeurtenissen van buitenaf. Wanneer Suter haar schilderijen in een ruimte installeert vormen de schilderijen gezamenlijk een nieuw kunstwerk. Er ontstaan nieuwe verbanden en betekenissen.

Workshop
In deze workshop gaat de klas aan de slag met Suter’s ‘Worm in een Water Glas’. Het bezoek bestaat uit drie delen. In het eerste deel gaan de leerlingen de tentoonstelling bezoeken, ontdekken en beleven, waarna de klas in gesprek gaat over de kunstwerken. In het tweede deel gaan de leerlingen actief aan de slag met een schilderworkshop, waarin ze werken op grote doeken. Door middel van een uitdagende werkvorm komen de leerlingen tot bijzondere werken. Ten slotte bestaat het derde deel uit een kinder finissage! Een tentoonstelling waarin de schilderdoeken van alle workshops gezamenlijk worden getoond in Vleeshal samen met Vivian’s doeken.

Lukt het niet om met de klas naar de Vleeshal te komen? Niet getreurd! Voor deze workshop is het mogelijk dat de Vleeshal naar de klas komt.

Algemene informatie
Kosten: Gratis!
Doelgroep: groep 5 t/m 8
Duur: 90 minuten
Locatie: Vleeshal of op school
Periode: t/m 22 april, op woensdag, donderdag of vrijdag.

Interesse? Schrijf je hier in of neem contact op via educatie@kewalcheren.nl om een bezoek te plannen!