Muziekeducatieproject Eddy’s Kids van start op acht Walcherse scholen

Na de voorjaarsvakantie gaat het muziekeducatieproject Eddy’s Kids voor kinderen uit groep zes t/m acht weer van start. Op acht Walcherse scholen krijgen kinderen gedurende vijftien weken de mogelijkheid om direct na schooltijd elektrische gitaarles te volgen. De gitaarlessen worden gegeven door professionele gitaarcoaches: Peter Wisse, Frank Peeters, Rene Koole en Sander Elderkamp.

Excursie
Tijdens Eddy’s Kids krijgen de kinderen les op de elektrische gitaar en gaan zij op excursie naar bestaande vervolgtrajecten, zoals Pop aan Zee Kickstart, die je kunt doorlopen als jong creatief talent. Dit laat ze zien wat er allemaal mogelijk is na Eddy’s Kids. Hiermee hopen we leerlingen te enthousiasmeren en te motiveren verder te gaan met het maken van muziek.

Kunsteducatie Walcheren heeft voor het muziekeducatieproject Eddy’s Kids een bijdrage ontvangen van het Oranje Fonds. Met de bijdrage krijgen meer kinderen de kans om op een laagdrempelige wijze in aanraking te komen met muziek en krijgen zij daarnaast een uniek en uitdagend lesprogramma.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.


Aanmelden

Kinderen die mee willen doen aan Eddy’s Kids kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier via www.eddyskids.nl Deelname inclusief gitaar en versterker in bruikleen kost €30.

Op de volgende scholen wordt Eddy’s Kids georganiseerd: De Sprong in Koudekerke, Franciscusschool, Wilgenhof en Het Talent in Middelburg. Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg, Palmenhof in Sint-Laurens en Het Vlot/ Ichtusschool en Theo Thijssen in Vlissingen. De lessen worden gegeven op een schoollocatie. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kunnen leerlingen van buurtscholen samen in een groep deelnemen.

Voor vragen kun je mailen naar info@eddyskids.nl