Middelburg 800

Gezocht: 800 Middelburgse leerlingen voor een bijzonder lichtproject

KEW sluit aan bij M800 met een bijzonder project voor Middelburgse scholen. Geïnspireerd op het lichtkunstwerk ‘Waterlicht’ van Daan Roosegaarde, gaan kunstenaars van het Cultuurhuis Kuiperspoort op Middelburgse basisscholen aan de slag met een 2-uur durende creatieve workshop. Vanuit de disciplines klei, papier, vilt of kopermetaal werken kinderen uit groep 7 en 8 aan een eigen lichtobject.

Op woensdagavond 22 november om 18.30 uur presenteren de leerlingen gezamenlijk hun werk. In een stoet van lichtjes zullen zij – als groot levend lichtobject – door de stad gaan, uitkomend in een bewegende 800-vorm in een nader te bepalen locatie buiten (afhankelijk van het aantal inschrijvingen)

Praktisch
Het project vindt plaats in het kader van M800 en is gratis voor alle Middelburgse scholen. De workshops worden gepland tussen half oktober en half november op de scholen zelf, met uitzondering van de discipline klei. De workshops vinden plaats in het Cultuurhuis (Kuiperspoort 18). De scholen worden door KEW verdeeld over de disciplines. Bij de presentatie op 22 november dienen per klas twee begeleiders aanwezig te zijn. Voor de presentatie en de looproute worden zij geïnstrueerd door dansdocente Christie Rosseel.

Aanmelden
Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Patricia Hopmans, medewerker planning en organisatie primair onderwijs, via phs@kunsteducatiewalcheren.nl of 0118 42 03 03.