Kunstbende Ateliers 2020

Barst jouw school van de filmmakers, modeontwerpers, muziekliefhebbers of tekenaars? Organiseer dan een Kunstbende Atelier op jouw school. Kunstbende en Kunsteducatie Walcheren (KEW) faciliteren dit jaar voor de tweede keer de Kunstbende Ateliers om leerlingen een stapje verder te helpen met hun talent of juist om leerlingen nieuwe dingen te laten ontdekken. De leerlingen worden op school – buiten schooltijd – door een expert klaargestoomd voor Kunstbende; dé wedstrijd voor jong creatief talent tussen 13 en 18 jaar. Kunstbende en KEW regelen het budget en de expert. Jij de leerlingen.

De expert begeleidt een gemotiveerde leerling/groepje leerlingen in maximaal 6 uur (bijv. 3 x 2 uur) in één van de Kunstbende-categorieën; Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Het Kunstbende Atelier kan resulteren in een act waarmee zij dan daadwerkelijk mee doen aan de Zeeuwse voorronde van Kunstbende op 5 april in het Scheldetheater in Terneuzen. Wanneer leerlingen het niet zien zitten om mee te doen aan Kunstbende, dan wordt in overleg gekeken naar een alternatief. Dat kan bijvoorbeeld het bezoeken van de voorronde zijn, als vrijwilliger meewerken bij de voorronde of de Kunstbende-workshopdag op 31 januari in de ZB in Middelburg bezoeken.

Wil je een Kunstbende Atelier bij jou op school? Stuur dan een mail naar ecn@kewalcheren.nl en we nemen contact met je op over de inhoudelijke invulling van het Kunstbende Atelier op jouw school.

Handig om te weten:

  • Als school mag je meerdere Kunstbende Ateliers organiseren, mits ze onderling verschillen van inhoud én aansluiten bij de Kunstbende disciplines; Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater.
  • KEW en Kunstbende ondersteunen je in het vinden van de juiste experts en coaches. Daarbij kijken we met de school naar de lokale mogelijkheden of zetten we onze contacten in het Zeeuwse professionele veld in.
  • Leerlingen die deelnemen aan Kunstbende Atelier committeren zich aan deelname en/of bezoek aan de workshopdag of Zeeuwse voorronde van Kunstbende 2020.
  • We horen graag vóór 6 december met welke ateliers je bij jou op school wilt deelnemen. Meld je tijdig aan, het aantal ateliers dat kan worden gefaciliteerd is gelimiteerd.
  • De ateliers mogen uitgevoerd worden in de maanden januari of februari 2020. De inzet van de expert/coach wordt volledig vergoed door Kunstbende. Eventuele overige kosten (bijv. accommodatie, huur/aanschaf van (technische) middelen, vervoer, leermiddelen, eten en drinken) zijn niet inbegrepen.

 

” Leerlingen waarderen het als mensen uit het werkveld naar hen luisteren, hen aanmoedigen en hun kunstervaringen delen. Kunstbende hoort op school, want in de school huist een ‘bende’ aan kunsttalent!” 

Marcela Simons, docent muziek Scheldemond College Vlissingen