Kinderkunstweek en inspiratiebijeenkomsten

Kinderkunstweek 2019 gaat bijna van start!

Vanaf 20 maart gaan heel wat scholen aan de slag met het thema Energieke kunst.
Kinderen kunnen met de Kinderkunstbon sparen voor een echt kunstwerk. Genummerd en gesigneerd en dit jaar gemaakt door Zoro Feigl.

De Kinderkunstweek (KKW) is een jaarlijks terugkerend evenement van Stichting Kinderkunstweek waar alle scholen voor basis- en speciaal onderwijs in Zeeland aan kunnen meedoen. Ook scholen buiten Zeeland mogen meedoen.

Stichting Kinderkunstweek wil kinderen kennis laten maken met moderne en hedendaagse beeldende kunst en leerkrachten handvatten geven dit te realiseren. Musea, kunstenaars, galeries en andere kunst- en cultuuraanbieders worden actief bij de KKW betrokken. Er worden tijdens de Kinderkunstweek activiteiten geboden voor binnen en buiten school en in de vrije tijd.

Inspiratiebijeenkomsten 
Stichting Kinderkunstweek en Cultuurkwadraat organiseren dit jaar weer in heel Zeeland vijf inspiratiebijeenkomsten ter voorbereiding op de Kinderkunstweek die 20 maart 2019 start. Met de inspiratiebijeenkomsten willen we je door middel van workshops op een praktische manier inspireren om met je leerlingen aan de slag te gaan tijdens de Kinderkunstweek. Je kunt zelf kiezen bij welke workshops je aansluit. We helpen je op weg met ideeën en voorbeelden van activiteiten, die je bij wijze van spreken de volgende dag in de klas kunt gebruiken. Meer informatie en aanmelden: Inspiratiebijeenkomsten Kinderkunstweek.

Nog niet aangemeld voor de Kinderkunstweek?
Voor veel scholen in Zeeland is deelname gratis. Meer informatie hierover vind je hier.