kunsteducatie walcheren, pennywafelhuis, dauwendaela, middelburg

Kinderatelier in het Pennywafelhuis van start!

Het Pennywafelfestival was, evenals de zomerateliers waarbij Marlou Pluymaekers en Anda van Riet zelf aan de slag gingen met kinderen, ontzettend populair bij kinderen t/m 12 jaar. Deze activiteiten krijgen nu een vervolg met groep vijf van de Franciscusschool en in samenwerking met CitySeeds Middelburg.

In het Pennywafelhuis is woensdag 26 oktober een eerste start gemaakt met een reeks workshops ‘Kinderatelier’. Het betreft een pilot met de leerlingen uit groep vijf, met als doel de verbinding met de wijk te versterken en de ontwikkeling op het gebied van voeding en gezondheid en kunst te stimuleren. De leerlingen maken onder artistieke leiding van Sam Zegelink hun eigen Pennywafelhuistasje en gaan aan het werk in en rond de stadstuin van CitySeeds Middelburg.

De kracht van het Pennywafelhuis zit in het artistieke team, Marlou Pluymaekers en Anda van Riet, die op geheel eigen wijze luisteren, denken en activiteiten initiëren. Zij activeren en verbinden mensen. In het Pennywafelhuis realiseren zij – naast Het Atelier – de Markthal en de Eettafel waarbij kunst en eten staan voor verbinden, delen en ervaren.