KEW, cultuureducatie, cultuurparticipatie, Zeeland, CmK, Middelburg, Vlissingen, cultuur

Kick-off Cultuur@CruyffCourts: bekijk nu de beelden terug

Bekijk nu de beelden terug van de kick-off van Cultuur@CruyffCourts in Middelburg/Vlissingen van dinsdag 16 juli!

Op woensdagen tijdens en ná de zomervakantie kunnen kinderen en jongeren op de Cruyff Courts in Middelburg en Vlissingen terecht voor allerlei leuke activiteiten en workshops zoals DJ’en, rap, djembe, graffiti, beat the bucket, streetvoetbal en een prank video workshop.

C@CC Middelburg gaat van start op woensdag 14 augustus en C@CC Vlissingen op woensdag 11 september.
Het volledige programma bekijk je hier: Website Cultuur@CruyffCourts

Cultuur@CruyffCourts
Cruyff Courts zijn veilige ontmoetingsplekken in vaak armere wijken waar kinderen en jongeren kunnen sporten. Cultuur wordt door veel ouders, kinderen en jongeren ervaren als abstract en ver van hun bed. Door op de Cruyff Courts te laten zien dat ook rappen en dj-en cultuur zijn, wordt het culturele aanbod concreet en bereikbaar. Tevens wordt de drempel naar structurele deelname verlaagd doordat de culturele lessen worden gegeven door cultuuraanbieders en buurtsportcoaches uit de wijk. Is er thuis geen geld om op les te gaan? Dan betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Initatief
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation bundelen met het project Cultuur@CruyffCourts de krachten om kinderen en jongeren uit armere wijken toegang te geven tot sport en cultuur dichtbij huis: op Cruyff Courts. Kinderen krijgen naast het al bestaande sportaanbod nu ook de mogelijkheid kennis te maken met culturele activiteiten zoals rappen, dj-en, djembé spelen.

In 2019 gaat Cultuur@CruyffCourts op 14 verschillende Cruyff Courts door het hele land van start. In 2020 komen daar nog eens 14 Cruyff Courts bij. Op de Cruyff Courts vinden 8 weken lang allerlei verschillende culturele activiteiten plaats waar kinderen en jongeren aan mee kunnen doen. Zo maken ruim 1.120 kinderen kennis met sport en cultuur in hun eigen buurt. Cultuur@CruyffCourts wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Voor Cultuur@CruyffCourts werkt Kunsteducatie Walcheren als coördinator samen met de volgende partijen:

Stichting Welzijn Middelburg
Gemeente Middelburg
Stichting ROAT
Gemeente Vlissingen
Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland

Meer informatie over dit project tref je via de volgende link:

Cultuur@CruyffCourts