kew, online, cultuureducatie, thuisonderwijs, kunst, cultuur, cultuureducatie met kwaliteit

Meebewegen met corona beperkingen: KEW Online

Om kinderen en jongeren in tijden van corona toch te voorzien van cultuuronderwijs biedt KEW sinds twee maanden online workshops aan, zowel gericht op de schoolomgeving als de thuisomgeving. We organiseren online workshops en livestreams in verschillende culturele disciplines zoals beeldend, muziek, theater, media, poëzie en fashion. De workshops worden in samenspraak met het onderwijs en de cultuurprofessionals vormgegeven.

De afgelopen maanden werden alle culturele activiteiten op de scholen afgelast vanwege corona. Vanuit de wens om toch cultuuronderwijs te kunnen blijven bieden is het initiatief KEW Online ontstaan. Het doel is om kinderen en jongeren een uitdagende artistieke opdracht te geven waar ze hun creativiteit voor minstens 30 minuten op los kunnen laten. In onzekere en veranderlijke periodes is het belangrijk om aandacht te blijven besteden aan kunst en cultuur. Het zorgt voor een dosis positiviteit, stimuleert creatief nadenken over de toekomst en zorgt ondanks de afstand voor gevoel van verbinding. Daarnaast ontzorgen we zowel ouders als leraren door de kinderen en jongeren zelfstandig aan de slag te laten gaan.

Naast het stimuleren van creatieve ontwikkeling genereren we door de KEW Online workshops ook opdrachten voor cultuurprofessionals, die de afgelopen tijd de scholen niet mochten bezoeken. Ook helpen we cultuurmakers om in te spelen op de 1,5 meter maatschappij. Dat vraagt de nodige creativiteit, maar dat is nu juist hun expertise.

De inhoud van de KEW Online workshops wordt getoetst bij het onderwijs. Zo blijven we contact met docenten en kunnen we inspelen op hun wensen en behoeften.

Heb jij ideeën voor een gave KEW Online workshop? Neem contact met ons op!

Bekijk alle online workshops terug via het YouTube kanaal van KEW.