KEW + Kunstbende = Kunstbende Ateliers!

Barst jouw school van de filmmakers, modeontwerpers, muziekliefhebbers of tekenaars? Organiseer dan een Kunstbende Atelier op jouw school. Kunstbende en Kunsteducatie Walcheren faciliteren de Kunstbende Ateliers om leerlingen in het voortgezet onderwijs een stapje verder te helpen met hun talent of juist om leerlingen nieuwe dingen te laten ontdekken. De leerlingen worden op school – buiten schooltijd – door een expert klaargestoomd voor Kunstbende; dé wedstrijd voor jong creatief talent tussen 13 en 18 jaar. Kunstbende en KEW regelen het budget en de expert. De school regelt de leerlingen.

De expert begeleidt een gemotiveerde leerling/groepje leerlingen in maximaal 6 uur (bijv. 3 x 2 uur) in één van de Kunstbende-categorieën; Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Het Kunstbende Atelier kan resulteren in een act waarmee zij dan daadwerkelijk mee doen aan de Zeeuwse voorronde van Kunstbende op zondag 14 april 2019 in Middelburg. Wanneer leerlingen het niet zien zitten om mee te doen aan Kunstbende, dan wordt in overleg gekeken naar een alternatief. Dat kan bijvoorbeeld het bezoeken van de voorronde zijn.

Werk je in het voortgezet onderwijs, en wil je een Kunstbende Atelier bij jou op school? Stuur dan een mail naar ecn@kewalcheren.nl en we nemen contact met je op over de inhoudelijke invulling van het Kunstbende Atelier op jouw school.

Handig om te weten:

  • Als school mag je meerdere Kunstbende Ateliers organiseren, mits ze onderling verschillen van inhoud én aansluiten bij de Kunstbende disciplines; Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater.
  • KEW en Kunstbende ondersteunen je in het vinden van de juiste experts en coaches. Daarbij kijken we met de school naar de lokale mogelijkheden of zetten we onze contacten in het Zeeuwse professionele veld in.
  • Leerlingen die deelnemen aan Kunstbende Atelier committeren zich aan deelname en/of bezoek aan de Zeeuwse voorronde van Kunstbende 2019.
  • We horen graag vóór 13 oktober met welke ateliers je bij jou op school wilt deelnemen. Meld je tijdig aan, het aantal ateliers dat kan worden gefaciliteerd is gelimiteerd.
  • De ateliers mogen uitgevoerd worden in de maanden december 2018 en januari – maart 2019 (uiterlijk tot circa 1 maand voorafgaand aan de Zeeuwse voorronde van Kunstbende die zondag 14 april 2019 in Schouwburg Middelburg plaatsvindt).
  • De inzet van de expert/coach wordt volledig vergoed door Kunstbende. Eventuele overige kosten (bijv. accommodatie, huur/aanschaf van (technische) middelen, vervoer) zijn niet inbegrepen.

Voor mijn leerlingen ging er echt een wereld open, een coach werkt stimulerend en dat heeft hun zelfvertrouwen enorm vergroot. Het gaf mijn jonge kunstenaars de kans te proeven van de verschillende culturele mogelijkheden. Het is echt een avontuur geweest voor ons allemaal!
-Schooldocent in Noord-Brabant