Jeugdparticipatie Project Dauwendaele een groot succes!

Hier is hij dan! De ‘Art on the Block’ videoclip, gemaakt door leerlingen van de Franciscusschool en de Wilgenhof.

December vorig jaar hebben deze twee scholen deelgenomen aan het Jeugdparticipatie Project. Samen hebben ze de opdracht gekregen om een videoclip te maken over de wijk Dauwendaele. De leerlingen van de groepen 7 van beide scholen konden kiezen uit een viertal workshops, street beats, graffiti, video maken en rap. Al deze workshops bij elkaar zorgen voor deze hele toffe videoclip. De leerlingen hebben samengewerkt met vier workshopdocenten. De beat hebben ze samen met Chris Smith gemaakt op emmers, de tekst van het wijklied hebben ze geschreven samen met Donovan Olijfveld /MC Donson en het filmen van de videoclip hebben ze samen met Martijn Fincke gedaan. Tijdens de workshop graffiti met Camiel  Henderikx (Types & Tones) hebben de leerlingen een eigen doek gemaakt met thema’s rondom de wijk. Deze zijn te zien in de videoclip.

Het Jeugdparticipatie Project is opgezet door een aantal scholen in Dauwendaele, met ondersteuning van de Gemeente Middelburg en Kunsteducatie Walcheren. Het uitgangspunt van dit project is kennismaking met leerlingen van andere scholen, voordat de leerlingen doorstromen naar het middelbaar onderwijs. Door leerlingen kennis met elkaar te laten maken, wordt beoogd bij te dragen aan de volgende speerpunten:

– Het creëren van saamhorigheid binnen de wijk
– Het stimuleren van inclusiviteit in een cultureel zeer diverse wijk
– Leren omgaan met kinderen je die niet kent
– Het stimuleren van creatieve ontwikkeling

Door de leerlingen op een leuke, creatieve manier in aanraking te laten komen met kinderen van buiten hun sociale bubbel, draagt het Jeugdparticipatie Project bij aan deze speerpunten.