2021-05-12T08:54:22+0000

🥁🥁🥁Tromgeroffel….

Samen met Agnes Den Hartogh en Donson Olijfveld hebben we achter de schermen hard gewerkt aan een nieuw Community Art project voor Vlissingen.
.
.
Community art is een verzamelnaam voor kunstzinnige projecten rondom sociale vraagstukken. Hierbij is er altijd sprake van samenwerking tussen artistieke professionals en de bewoners uit een wijk. Vooral die groepen die niet veel met kunst en cultuur in contact komen. Zij gaan onder leiding van kunstenaars, creatief aan de slag. De pilot van het project zal zich in eerste instantie richten op twee Vlissingse wijken, namelijk Bossenburgh en de Bloemenbuurt, met de insteek ‘ iedereen kan meedoen’.
.
.
Gisteren zijn we gestart! Met een bakfiets gevuld met koffie, thee en appeltjes zijn Agnes en Donovan de wijken in gegaan om daar ter plaatse in gesprek te gaan met de bewoners om te horen wat er leeft. Er werden mooie gesprekken gevoerd, koffie gedronken met bewoners en bovenal voelde ze zich welkom in beide wijken!
.
.
De komende weken staan er nog meer pilotdagen gepland.
.
.
#communityart #community #cultuurparticipatie #cultuurverbindt #participatie #samenwerking #bossenburgh #bloemenbuurt #vlissingen
@gemeentevlissingen