2021-05-01T04:20:20+0000

Basisschoolkinderen van heel #Walcheren presenteren: Expositie over Etty Hillesum met kunstwerken en foto’s van de kinderen in de overdekte galerij op het Abdijplein in #Middelburg.

🖼De kinderen hebben deelgenomen aan het educatieproject ‘Etty Hillesum: worden wie je bent’. In 2017 werd de Joodse dagboekschrijfster Etty Hillesum (1914-1943) uitgeroepen tot grootste Middelburger aller tijden. Leerlingen van basisscholen maakten in het project kennis met leven en gedachtegoed van Hillesum. Ze kregen onder een film (door Wietske de Klerk) over Etty te zien, maakten een gesamtkunstwerk en schreven een brief aan zichzelf.

🎨Vanochtend verhuisden de kunstwerken uit Stadsschouwburg Middelburg al naar het Abdijplein. De aankomende week wordt de expositie verder opgebouwd en vanaf 4 mei (Maand van de Vrijheid) is de expositie geopend voor publiek.

👉Kunsteducatie Walcheren ontwikkelde in samenwerking met het Etty Hillesum Onderzoekscentrum, Etty Hillesum Huis, filosoof/dichter Anna de Bruyckere, beeldend kunstenaars Bo de Jong en Liesbeth Labeur en de Primas-scholengroep een bijzonder multidisciplinair educatieproject rondom het gedachtegoed van Etty Hillesum.

🙌Dit project is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van
@cultuurfonds @vsbfonds.nl @fonds21 @gemeentemiddelburg en Stichting Moerman Promotie Vlissingen

@etty_hillesum_huis @liesbeth_labeur @anna_de_bruyckere
@bevrijdingsfestival_zeeland
@wietskesvisuals

#primasscholen #ettyhillesum #wordenwiejebent #vrijheid #educatie #cultuureducatie #cultuuronderwijs