394783540561236_2691273914245509

La Parata Bizarra – 10 jaar Frank van der Meijden

Van 12 oktober t/m 14 december 2019 exposeert Frank van der Meijden in ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Van der Meijden is de tweede ‘Artist in Performance’ van ZB, als variant op ‘Artist in Residence’.

Frank van der Meijden, oud manager van onder andere Doe Maar en BLØF, maakt eigentijdse beeldverhalen over het leven, onrecht, onze samenleving, politiek en religie. De attributen uit zijn objecten komen overal vandaan, vooral van rommelmarkten, tweedehands- en kringloopwinkeltjes: barbies en heiligenbeelden, action men en beeldjes van porselein, kunstbloemen en sieraden. Deze elementen worden door Van der Meijden bewerkt en gecombineerd met verf, lijm, dingen uit de natuur, stoffen, touw tot originele en gelaagde kunstwerken. Zijn werk wordt inmiddels wereldwijd geëxposeerd.

Voor kinderen van het basisonderwijs tot studenten van HZ University of Applied Sciences verzorgt Frank kunstzinnige workshops. Bij Atelier Parata Bizarra draait alles om fantasie. Van der Meijden neemt hen mee in zijn leven van muziekmanager tot kunstenaar.

🧜‍♀️Er is nog plek bij de workshops voor het basisonderwijs! Meer info vind je via: https://www.kcegids.nl/algemeen/lesaanbod/itemtonen.php?code=5665