Eddy’s Kids 2019 is van start!

Het is zo ver! De gitaren zijn uitgepakt, de snaren gestemd, de versterkers uitgetest. Bijna 70 leerlingen op acht verschillende basisscholen zijn in maart gestart met Eddy’s Kids 2019! De vier gitaarcoaches, Peter Wisse, Sander Elderkamp, René Koole en Frank Peeters, zijn vanaf nu 15 weken lang aan de slag om deze Kids de liefde voor elektrische gitaar bij te brengen.

Tijdens Eddy’s Kids krijgen de leerlingen ook de kans om te leren wat er achter de schermen van optredens gebeurd, tijdens een workshop podiumtechniek van de geluidstechnicus van De Spot Martijn Everts. En natuurlijk gaan we een kijkje nemen bij toffe projecten waar beginnende muzikantjes aan mee kunnen doen, zoals Podium-Z en Popaanzee Kickstart. Zo kunnen de gitaristen-in-spe na de lessen gelijk doorstromen!

Wil je weten wat de jonge muzikanten allemaal hebben geleerd? Aan het eind van het traject geven ze, samen met de gitaarcoaches, een super tof optreden! De optredens vinden plaats op 2 juli in De Piek, Vlissingen en op 3 juli in De Spot, Middelburg. Kom je ook kijken? Klik hier voor meer info over 2 juli in de Piek, en hier voor 3 juli in De Spot.

Excursies

Op 23 april krijgen de leerlingen van Martijn Everts, geluidstechnicus van De Spot, een workshop podiumtechniek. Martijn heeft Sound Engineering gestudeerd aan Grafisch Lyceum Rotterdam en is nu mede-eigenaar van FuzzTone Studio in Middelburg. Daarnaast werkt hij als geluidstechnicus bij De Spot, waar hij de Kids alles zal leren over wat er komt kijken bij een live gig.

Op 8 mei gaan we met een clubje naar Popaanzee Kickstart. Hier kunnen beginnende muzikanten elkaar ontmoeten en samen leren spelen. De instrumenten zijn aanwezig, je kan gewoon aanschuiven en een deuntje meespelen. Popaanzee Kickstart wordt elke keer gehost door ervaren muzikanten, zoals de jongens van PEER of de meiden van Tricycle.

14 en 21 juni gaan we een kijkje nemen bij workshops van Podium-Z. Bij dit traject kun je eerst een aantal workshops volgen, waarna je mee kunt doen aan de voorrondes en finale van de Podium-Z wedstrijd! Hiermee krijg je de kans om op verschillende locaties op te treden.

Uitvoering

Na zo’n reeks lessen moeten de Kids hun nieuw geleerde skills ook laten zien aan de wereld! Daarom organiseren we een toffe gig, op 2 juli in De Piek, Vlissingen en op 3 juli in De Spot, Middelburg. Samen met de gitaarcoaches zullen de verse gitaristen hun kunsten laten horen.

 

Klik hier voor meer informatie.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds.

Eddy's Kids wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds.