Cursus Kunstcoach van start

Wat motiveerde kunstvakdocenten om deel te nemen aan de cursus Kunstcoach, die woensdag 17 januari van start ging?


Kris van der Werve, vakdocent beeldend: “Ik geef losse kunsteducatielessen op scholen, heel leuk om te doen, maar soms voelt het als een klein speldenprikje terwijl ik zoveel meer wil bereiken. De losse projecten zijn vaak gericht op een eindresultaat. Dat is duidelijk en concreet waardoor de leerkracht makkelijker kan kiezen. Maar door de beperkte tijd kan dan niet altijd alles uit het proces worden gehaald. Als ik na deze training aan de slag zou kunnen gaan als kunstcoach kan ik leerkrachten inspireren en helpen hoe ze creatief denken kunnen integreren in het totale lesaanbod en niet alleen tijdens handvaardigheid. Het lijkt me super interessant om tijdens de training handvatten te krijgen om samen met leerkrachten aan de slag te gaan.”


Marianne Boot, vakdocent muziek: “Het lijk me goed leerkrachten te kunnen inspireren om aan de slag te gaan met de muziek, zang- en dans-activiteiten. Nu blijft het vaak bij informatie en advies geven en (voorbeeld)lessen verzorgen die ze bijwonen.”


 

Instromen kan nog

Trainster Trudy Verhoeff geeft aan dat er nog cultuuraanbieders en kunstvakdocenten kunnen instromen. De volgende bijeenkomsten zijn op woensdag 31 januari, 14 februari en 7 maart. Kijk voor meer informatie op: https://www.cultuurkwadraat.nl/scholing/

De cursus is gratis, aanmelden kan bij Cultuurkwadraat: info@cultuurkwadraat.nl