Cultuur@CruyffCourts de Kick-Off van cultuur @ Cruyff Courts in Den Haag. Vanaf de zomer van 2019 zullen de Cultuur @ Cruyff Court culturele middagen ook plaatsvinden op de Courts in Middelburg en Vlissingen in samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Cultuur@CruyffCourts: Dansen, Rappen en Schetsen op het Voetbalveld

In 2009 opende oud-profvoetballer Danny Blind het Johan Cruyff Court in Vlissingen. Een jaar later kwam er eenzelfde voetbalveld bij in Middelburg, geopend door de naamgever zelf. Er worden regelmatig sportevenementen georganiseerd op de veldjes, zoals de voorrondes voor het jaarlijkse NK Cruyff Courts. Vanaf 2019 bundelt de Cruyff Foundation de krachten met het Jeugdfonds Sport & Cultuur om jongeren kennis te laten maken met culturele activiteiten. Dan kan je dus niet alleen sporten, maar ook dansen, rappen en urban sketchen op de courts!

Rond de zomervakantie gaat KEW in samenwerking met de partners voor dit project een aantal middagen organiseren op de Cruyff Courts in Vlissingen en Middelburg. Om hiervoor het startsein te geven zal er een feestelijke Kick-Off plaatsvinden op het Cruyff Court bij het Meiveld, in Middelburg-Zuid.

Tijdens deze Cultuur@CruyffCourt middagen worden verschillende activiteiten georganiseerd, in verschillende culturele disciplines. Op deze manier kunnen jongeren op een laagdrempelige manier kennis maken met cultuur. KEW zal hier lokale cultuurinstellingen en cultureel ZZP-ers bij betrekken. Ook zullen we samenwerkingen zoeken met lokale rolmodellen die aansluiten op de doelgroep.

Naast de kennismaking met cultuur, wordt ook de doorstroom naar structurele kunstlessen gestimuleerd. Jongeren kunnen tijdens de C@CC middagen proeven van verschillende culturele activiteiten, waar ze misschien wel in verder willen. Dan kunnen ze bijvoorbeeld doorstromen naar een dansschool, theatervereniging of kunnen ze terecht bij jeugdcentra voor rap of graffiti workshops. Gezinnen die geen geld hebben om zulke kunstlessen te financieren kunnen hiervoor een bijdrage aanvragen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Meer informatie over dit project zal te zijner tijd verschijnen op deze pagina en op www.facebook.com/KunsteducatieWalcheren.

Voor Cultuur@CruyffCourts werkt Kunsteducatie Walcheren samen met de volgende partijen:

Stichting Welzijn Middelburg
Gemeente Middelburg
Stichting ROAT
Gemeente Vlissingen
Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland

Cultuur@CruyffCourts wordt mede mogelijk gemaakt door:
Cruyff Foundation
VriendenLoterij
Fonds Cultuurparticipatie

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur
In Nederland groeien 378.000 kinderen op in armoede. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, tóch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs kunnen doen. Door te sporten of creatief bezig te zijn, ontwikkelt een kind zich beter op fysiek, mentaal en sociaal vlak. Dat is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de samenleving.

Voor meer informatie en aanvragen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur kun je contact opnemen met buurtcoaches Marjan Ouwerkerk (m.ouwerkerk@welzijnmiddelburg.nl/ 06-24549910); of Lianne de Groot (l.degroot@welzijnmiddelburg.nl/ 06-46218656).