Cultuur@CruyffCourts de Kick-Off van cultuur @ Cruyff Courts in Den Haag. Vanaf de zomer van 2019 zullen de Cultuur @ Cruyff Court culturele middagen ook plaatsvinden op de Courts in Middelburg en Vlissingen in samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Cultuur@CruyffCourts 2020

Na een succesvolle editie in 2019 gaat Cultuur @ CruyffCourts weer van start! De feestelijke kick-off zal dit jaar gevierd worden op woensdag 2 september met tweevoudig wereldkampioen groundmoves Nasser El Jackson. In de twee maanden daarna gaan we aan de slag met gevarieerde culturele workshops zoals fashion, graffiti, Beat the Bucket, rap en dans.

Op de Cruyff Courts in Middelburg en Vlissingen zijn in september en oktober weer volop culturele activiteiten te bezoeken. De activiteiten zijn gratis en op instuif. Je kunt dus gewoon langskomen en aansluiten!

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Door lokale cultuurprofessionals en -verenigingen te betrekken bij dit project proberen we de deelname aan reguliere kunst- en cultuurlessen aan te moedigen. Tijdens Cultuur@CruyffCourts informeren wij de kinderen en hun ouders over alle mogelijkheden op het gebied van kunst en cultuur op Walcheren. Voor gezinnen waarbinnen niet voldoende geld is om dergelijke lessen en lidmaatschappen te betalen, is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Want cultuur is er voor iedereen! Daar mag geen financiële drempel voor zijn. Je kunt hiervoor contact opnemen met buurtcoaches Marjan Ouwerkerk (m.ouwerkerk@welzijnmiddelburg.nl/ 06-24549910); of Lianne de Groot (l.degroot@welzijnmiddelburg.nl/ 06-46218656).

Cultuur@Cruyff Courts

Cultuur@CruyffCourts vindt in 2020 plaats op de volgende data:

Vlissingen: 2, 9, 16, 23, 30 september en 4 oktober.

Middelburg: 21 t/m 25 september als onderdeel van de 10-jarige verjaardag van het Cruyff Court, en 30 september, 7 en 14 oktober.

De workshops zullen bestaan uit sport & spelactiviteiten, Eddy’s Kids gitaarles, fashion door Sam Zegelink, dans door dansschool Danzette, Beat the Bucket door Chris Smith, boetseren en schilderen met het KinderKunstAtelier van Jessica van Dierendonck, Playground Music Sessions van de Zeeuwse Muziekschool, Rap met MC Donson en theaterworkshops van Jeugdtheaterschool Zeeland.

Voor Cultuur@CruyffCourts werkt Kunsteducatie Walcheren samen met Stichting Welzijn Middelburg, Gemeente Middelburg, Stichting Roat, Gemeente Vlissingen en Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland.

Cultuur@Cruyff Courts wordt mede mogelijk gemaakt door Cruyff Foundation, Vriendenloterij en Fonds Cultuurparticipatie.