KEW, cultuureducatie, cultuurparticipatie, Zeeland, CmK, Middelburg, Vlissingen, cultuur

Cultuur @ Cruyff Courts in Vlissingen en Middelburg van start in september

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation bundelen met het project Cultuur@CruyffCourts de krachten om kinderen en jongeren uit armere wijken toegang te geven tot sport en cultuur dichtbij huis: op Cruyff Courts. Kinderen krijgen naast het al bestaande sportaanbod nu ook de mogelijkheid kennis te maken met culturele activiteiten zoals rappen, dj-en, dansen en vloggen.

Naast de kennismaking met cultuur, wordt ook de doorstroom naar structurele kunstlessen gestimuleerd. Jongeren kunnen tijdens de C@CC middagen in Vlissingen en Middelburg proeven van verschillende culturele activiteiten, waar ze misschien wel in verder willen. Dan kunnen ze bijvoorbeeld doorstromen naar een dansschool, theatervereniging of kunnen ze terecht bij jeugdcentra voor rap of graffiti workshops. Gezinnen die geen geld hebben om zulke kunstlessen te financieren kunnen hiervoor een bijdrage aanvragen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

C@CC activiteiten in Middelburg en Vlissingen

Tijdens de Cultuur@CruyffCourt middagen worden verschillende activiteiten georganiseerd, in verschillende culturele disciplines. Op deze manier kunnen jongeren op een laagdrempelige manier kennis maken met cultuur. KEW zal hier lokale cultuurinstellingen en cultureel ZZP-ers bij betrekken. Ook zullen we samenwerkingen zoeken met lokale rolmodellen die aansluiten op de doelgroep. De activiteiten vinden plaats in september en oktober.

Kick-off en programma

De feestelijke aftrap van Cultuur@CruyffCourts Vlissingen en Middelburg vindt plaats 2 september op het Cruyff Court in Vlissingen. Het programma voor zowel de kick-off als de middagen in september en oktober wordt bekend gemaakt in juni. In Vlissingen vinden de activiteiten samen met het Panna Knock Out en in Middelburg samen met het 10-jarig bestaan van het Cruyff Court.

Samenwerking

Kunsteducatie Walcheren is de lokale producer van C@CC Vlissingen en Middelburg. C@CC Wordt in samenwerking met de volgende organisaties georganiseerd: Welzijn Middelburg, Gemeente Middelburg, Stichting ROAT, Gemeente Vlissingen, Vlissingen in Beweging en Jeugdfonds Sport & Cultuur Zeeland.

Klik hier voor meer informatie over Cultuur@CruyffCourts.