Marlou en Anda

Community art-project Pennywafelhuis genomineerd voor Ambassade van de Verdraagzaamheid

Het Pennywafelhuis is namens de provincie Zeeland genomineerd voor de Ambassade van Verdraagzaamheid 2021. De prijs is een initiatief van de Stichting Eén Land Eén Samenleving, in samenwerking met het Paleis van de Verdraagzaamheid. De prijs wordt ook gesteund door de Haëlla Stichting en de Nederlandse Commissie van UNESCO.

Culturele diversiteit

Wat een mooi nieuws, want deze bijzondere nominatie is aan het Pennywafelhuis toegekend vanwege de culturele diversiteit van het community art-project. Dat is écht een speerpunt van het Pennywafelhuis, dat zoekt, en vindt, verbintenis met elkaar door de gemeenschappelijkheid te vinden in de diversiteit van al onze achtergronden.

Buurtatelier in wijk met 21 nationaliteiten

Het Pennywafelhuis is een sociaal artistiek buurtatelier in de Meanderlaan in Dauwendaele, een wijk met 21 nationaliteiten. In de afgelopen jaren is het Pennywafelhuis uitgegroeid tot het culturele hart van de wijk, middels een variëteit van activiteiten; van kinderatelier tot textielworkshops, van computerles tot taalmaatjes. De artistieke leiding van het Pennywafelhuis is in handen van Marlou Pluijmaekers en Anda van Riet. Het project is tot stand gekomen samen met Kunsteducatie Walcheren.

Stemmen vanaf september

Vanaf september 2021 kan iedereen in Nederland stemmen. De winnaar wordt halverwege november (rondom de UNESCO-dag van de Verdraagzaamheid) uitgeroepen tijdens de prijsuitreiking in Amsterdam.