Cultuurkwadraat: Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

Kinderen laten profiteren van goed cultuuronderwijs dat hen plezier geeft en belangrijke culturele vaardigheden leert. Dat is waarom in 2013 de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) in het leven is geroepen. Sinds dat jaar wordt ook in Zeeland aan CmK gewerkt. Omdat kinderen zich dankzij goed cultuuronderwijs ontwikkelen tot creatieve en kritische volwassenen die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21ste eeuw.

Ontwikkeling CmK 2021-2024
Na bijna acht jaar Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) werken inmiddels 121 Zeeuwse schoollocaties met CmK aan het verbeteren van hun cultuuronderwijs. Dat is 65% van het primair onderwijs, zelfs 10% meer dan landelijk. Dit smaakt naar meer en daarom is Cultuurkwadraat  door Provincie Zeeland gevraagd ook voor de derde periode CmK (2021-2024) een plan en subsidieaanvraag voor te bereiden. Cultuurkwadraat en uitvoeringspartners KCE Oosterschelderegio, Kunsteducatie Walcheren en Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Samen met onderwijs en culturele veld wordt van 1 juni tot 1 november 2020 een plan ontwikkeld waarmee alle scholen in Zeeland in de jaren 2021-2024 een boost kunnen geven aan hun cultuuronderwijs. De regeling wordt mogelijk gemaakt met een rijksbijdrage vanuit het Fonds voor Cultuurparticipatie, gematcht met bijdragen van de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten.

Cultuurkwadraat is benieuwd naar jouw wensen en behoeften voor CmK3!
Heb jij ideeën over hoe het cultuuronderwijs bij jou op school versterkt kan worden? Of heb je als culturele instelling /cultuurprofessional wensen voor scholing of juist meer samenwerking met het onderwijs? De adviseurs van Cultuurkwadraat gaan graag met je in gesprek! Je kunt hiervoor contact opnemen door een e-mail te sturen naar: info@cultuurkwadraat.nl