Expertise

Cultuurkwadraat – Cultuureducatie met Kwaliteit in Zeeland

Kunsteducatie Walcheren is uitvoerend partner van Cultuurkwadraat, het Zeeuws kennisplatform voor cultuureducatie. Cultuurkwadraat creëert provinciebreed voorwaarden voor verbetering van cultuureducatie en biedt een platform voor kennisdeling en samenwerking.

Vanuit Cultuurkwadraat voeren wij, samen met de adviseurs van KCE Oosterschelderegio, de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit en provinciale regeling Busvervoer cultuurbezoek uit. Behalve dat de scholen op Walcheren bij ons terecht kunnen voor programma’s met kwalitatief hoogwaardige culturele en artistieke producten is er dus meer mogelijk.

De scholen die meer willen doen met cultuureducatie en daarvoor tijd en energie over hebben, kunnen bij ons terecht voor advies (onder meer over de stimuleringsregelingen van Cultuurkwadraat), coaching (bijvoorbeeld bij het programma De Cultuur Loper) en de scholing (zoals teamtrainingen, de basistraining icc of gratis verdiepingsbijeenkomsten).

Wij gaan graag met je in gesprek over de aanpak die bij de visie en ambities van jouw school past. Informeer naar de mogelijkheden of kijk voor meer informatie op www.cultuurkwadraat.nl.