Expertise

Cultuurkwadraat – Cultuureducatie met Kwaliteit in Zeeland

Kunsteducatie Walcheren is uitvoerend partner van Cultuurkwadraat, het Zeeuws kennisplatform voor cultuureducatie. Cultuurkwadraat creëert provinciebreed voorwaarden voor verbetering van cultuureducatie en biedt een platform voor kennisdeling en samenwerking.

Vanuit Cultuurkwadraat voeren wij, samen met de adviseurs van KCE Oosterschelderegio, de landelijke regeling Cultuureducatie met Kwaliteit en provinciale regeling Busvervoer cultuurbezoek uit. Behalve dat de scholen op Walcheren bij ons terecht kunnen voor programma’s met kwalitatief hoogwaardige culturele en artistieke producten is er dus meer mogelijk.

De scholen die meer willen doen met cultuureducatie en daarvoor tijd en energie over hebben, kunnen bij ons terecht voor advies (onder meer over de stimuleringsregelingen van Cultuurkwadraat), coaching (bijvoorbeeld bij het programma De Cultuur Loper) en de scholing (zoals teamtrainingen, de basistraining icc of gratis verdiepingsbijeenkomsten).

Wij gaan graag met je in gesprek over de aanpak die bij de visie en ambities van jouw school past. Informeer naar de mogelijkheden of kijk voor meer informatie op www.cultuurkwadraat.nl.

Ontwikkeling Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024

Na bijna acht jaar Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) werken inmiddels 121 Zeeuwse schoollocaties met CmK aan het verbeteren van hun cultuuronderwijs. Dat is 65% van het primair onderwijs, zelfs 10% meer dan landelijk. Dit smaakt naar meer en daarom is Cultuurkwadraat door Provincie Zeeland gevraagd ook voor de derde periode CmK (2021-2024) een plan en subsidieaanvraag voor te bereiden. Cultuurkwadraat, KCE Oosterschelderegio, Kunsteducatie Walcheren en Cultuureducatie Zeeuws-Vlaanderen hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Samen met onderwijs en culturele veld wordt van 1 juni tot 1 november 2020 een plan ontwikkeld waarmee alle scholen in Zeeland in de jaren 2021-2024 een boost kunnen geven aan hun cultuuronderwijs.

Infographic (klik voor uitvergroting)

Infographic, Cultuurkwadraat_Cultuureducatie met Kwaliteit in Zeeland 2021-2024Mee ontwikkelen?
Wil je mee ontwikkelen? Meld je dan aan via info@cultuurkwadraat.nl. We voeren tot 15 september verkennende gesprekken.

Meer informatie?
Op de website van Cultuurkwadraat tref je uitgebreide informatie over CmK 2021-2024.