Expertise

Beleidsadvies

Netwerk, vraag en aanbod

Wij begeleiden en adviseren het onderwijs en culturele instellingen graag bij het aanbieden van cultuureducatie. Van het uitwerken van een visie op kunst- en cultuuronderwijs naar het formuleren van activiteiten om deze visie waar te maken, het uitwerken van een cultuurprogramma.

Ook zijn wij er voor de culturele instellingen op Walcheren. Wij vertellen graag over de wensen en behoeften die in het onderwijs leven. Onze ambitie is om deze twee partijen in contact te brengen en vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar aan laten sluiten.

Cultuureducatie met Kwaliteit 2021-2024 in Zeeland
Een stevige impuls voor het cultuuronderwijs op alle scholen in Zeeland. Dat is wat de derde periode van Cultuureducatie met Kwaliteit mogelijk maakt. Onder coördinatie van Cultuurkwadraat, het provinciale kennisplatform voor cultuureducatie, heeft Kunsteducatie Walcheren meegewerkt aan de samenstelling van het CmK-programma Bouwen aan het Zeeuwse atelier voor de verwondering.

Dit laagdrempelige en flexibele vierjarig programma biedt in 2021-2024 mogelijkheden voor openbare en bijzondere scholen in het primair en voortgezet onderwijs, scholen die al langer bezig zijn met CmK en scholen die willen starten, culturele instellingen en makers, kinderopvang en instellingen waar toekomstige leraren en pedagogisch medewerkers worden opgeleid.