Rap

Diverse aanbieders

Rappen, of MC-en is evenals breakdance ontstaan in de jaren ’70 in New York. Door teksten te schrijven over allerlei verschillende dingen konden jongeren hun creativiteit op een positieve manier kwijt.

lees meer

Rappen was en is een uitlaatklep. Inmiddels behoren een aantal rappers tot de grootste artiesten van de wereld en de top 40 staat dan ook vol met hiphopmuziek.

 

Rap workshops kunnen zowel los of als project aangeboden worden. De opties variëren dan ook afhankelijk van de hoeveelheid tijd die ter beschikking is.

 

Tijdens de introductie van de workshop wordt op entertainende wijze de geschiedenis van hiphop en rap overgebracht. Het tweede deel van de workshop wordt besteed aan de teksten. Hoe ziet een tekst eruit? Hoe is deze opgebouwd? Hoe verzin je een tekst? Hoe zorg je dat deze op de maat te rappen is? Daarna start het creatieve proces met de leerlingen. Er wordt een tekst geschreven aan de hand van een eenvoudig te volgen stappenplan. Afhankelijk van de leeftijd en het niveau van de leerlingen gaan we in op verschillende vormen van rijm en rijmschema’s. Vervolgens wordt de rap op een beat geoefend, eventueel toewerkend naar een presentatie.

Prijs op aanvraag

Groepsgrootte *

Vul een getal in

Gegevens Groep/Klas *

Busvervoer

Klas/groep1 2 3 4 5 6
Max. Groepsgrootte15
AanbodWorkshop
LocatieSchool
DuurIn overleg
DisciplineMuziek
VermogenCreërend Onderzoekend Reflectief