Beatboxen

Diverse aanbieders

De hiphopcultuur is ontwikkeld in de achterstandswijken van New York. Jongeren konden zich vaak geen geluidsapparatuur veroorloven en moesten dus op creatieve wijze bezig zijn met muziek.

lees meer

Een eerste voorbeeld hiervan is bodyclapping, wat niks anders is dan op je lichaam slaan, op de grond stampen en in je handen klappen.

 

Vervolgens kwam het Beatboxen, ook wel vocal percussion genoemd. Rappers deden dit vaak om elkaar te kunnen begeleiden als ze hun nieuwe teksten aan elkaar wilde laten horen. In het begin diende Beatboxen dan ook slechts als begeleiding voor de MC/Rapper.

Uiteindelijk is dit uitgegroeid naar wat sommige noemen het vijfde element van Hiphop. Een kunstvorm waarbij men soms een complete band creëert met de lippen, mondholte, tong, keel en stembanden.

 

De beatbox workshop leert je binnen no-time een aantal technieken waarmee je al een heleboel ritmes kan Beatboxen. De beatboxer die de workshop geeft een demonstratie om te laten zien wat er allemaal mogelijk is en zal tevens uitleggen hoe de microfoon vastgehouden moet worden. Vervolgens wordt het arsenaal aan technieken uitgebreid en wordt er tevens met de gehele groep gebeatboxt. Na de workshop heb je alle tools in huis om zelf een volwaardige beatboxer te worden.

Prijs op aanvraag

Groepsgrootte *

Vul een getal in

Gegevens Groep/Klas *

Busvervoer

Klas/groep1 2 3 4 5 6
Max. Groepsgrootte15
AanbodWorkshop
LocatieSchool
DuurIn overleg
DisciplineMuziek
VermogenCreërend Onderzoekend Reflectief